Quantcast

Francouzská TMC testovala kódování na 5W

| redakce | tisk

2. června 2009 v ranních hodinách provedl provozovatel francouzského zábavního kanálu TMC (Télé Monte Carlo) technické testy kódování na satelitu Atlantic Bird 3 5°W). Program se zde doposud vysílá volně v rámci platformy Bis TV.

Signál byl včera kryptován systémy Viaccess PC 2.5 a 3.0, který využívá platforma Bis TV pro zabezpečení svých kanálů. Po poledni byl kryptovací systém opět odpojen.

Zatím není známo, proč byl signál TMC kódován. Zda šlo jen o test nebo přípravu na trvalé zakódování signálu.

Francouzská TMC vysílá na satelitu Atlantic Bird 3 (5°W), na kmitočtu 11,512 GHz, polarizace vertikální, SR 29947, FEC 7/8, service ID 701, video PID 601, audio PID 602 (francouzsky), 502 (originál).

TMC vysílá především seriály a filmy, dále vlastní zábavní pořady, magazíny a informace. V polovině února stanice začala vysílat pořady ve formátu 16:9. Z toho důvodu se změnila grafika a logotyp.

Program TMC je šířen také z dalších satelitů - Astra (19,2°E) v rámci paketů CanalSat, Orange TV, TNTSAT a Hot Bird (13°E) v nabídkách Bis TV a Orange TV. Signál z obou pozic je kódovaný. Stanice je dostupná také ve francouzské DVB-T síti a IPTV.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články