Quantcast

Paket Viasat skončil v systému Viaccess1

| Tisk

Viasat, provozovatel placené televize ve Skandinávii a pobaltských republikách, dnes ukončil kódování většiny programů v systému Viaccess1. Abonenti od této chvíle přijímají programy výhradně ze systému NDS Videoguard, který používá mj. i placená televize Sky Digital a na který přechází i Sky Italia.

Systém Viaccess1 opustily nové filmové kanály TV1000, které zahájily vysílání teprve nedávno - 1.9.2004. Jde o stanice TV1000, TV1000 +1, TV1000 Action, TV1000 Family, TV1000 Nordic, TV1000 Classic.

V systému Viaccess skončily dále sportovní programy Viasat Sport 2, Viasat Sport 3, hudební kanály MTV Nordic, MTV Sweden, VH1 European, dokumentální kanály Viasat Explorer, Viasat Nature, The Travel Channel a Reality TV, erotické kanály Playboy TV a Playboy Plus.

Pouze v systému NDS Videoguard kódují dále stanice BBC World, PPV Ticket 1, Spice Platinum, Nickelodeon, Viasat Action, Hallmark a TVN Chile.



V systémech Viaccess1+Videoguard jsou v paketu Viasat kódovány už jen některé kanály TV3, ZTV, TV8, Disney Channel, DR1, DR2, SVT1, SVT2, Barnkanalen. Znamená to, že Viasat (Sirius 3 / 5°E) vpodstatě skončil v systému Viaccess PC 2.3 (tzv. Viaccess 1). Všichni abonenti platformy musí nyní pro příjem placených programů používat zapůjčený set top box se systémem Videoguard. Vzhledem k neexistenci CAMů Videoguard nemohou abonenti používat svůj vlastní, lépe vybavený satelitní receiver. K podobnému kroku - k ukončení kódování programů v jednom systému - dojde během podzimu i v Itálii. Platforma Sky Italia skončí v systtému Seca Mediaguard2 a přejde také na systém NDS Videoguard.

podle sat-update.com

redakce





Reklama




Vybrané články