Quantcast

UPC Direct se rozšíří o nový program: 24.cz

| Tisk

logoNa 28.říjen 2004 je naplánován start nového tématického kanálu 24.cz. V tento den odstartuje zkušební vysílání kanál, který bude vysílat jednání obou komor českého parlamentu. Program se objeví v nabídce mini největšího provozovatele kabelové televize v České republice. Kanál se také objeví v nabídce digitální satelitní placené televize UPC Direct (Astra 19,2°E).

"Odstartování řádného vysílání chystáme kolem 17. listopadu," sdělil na dotaz ČTK Leoš Pohl ze společnosti Region Media, která stanici provozuje. V první fázi má kanál 24.cz vysílat nekomentované přímé přenosy a záznamy z jednání Poslanecké sněmovny a podle zájmu se bude program dále rozšiřovat.

Pohl uvedl, že odezva ze strany parlamentu je značná. "Bude to znamenat nejen nezkreslenou prezentaci jednání obou komor, ale i názorů politiků," řekl. Myšlenka na vznik parlamentního TV kanálu vznikla před dvěma a půl lety a podíl na něm měla UPC a její mluvčí František Malina sdělil, že k myšlence firmu přivedly výsledky průzkumu trhu. "Domácí divák se o politiku zajímá. A svým způsobem jde i o službu veřejnosti," uvedl.

UPC nemá ve společnosti Region Media žádný majetkový podíl, podpora 24.cz má jen technický charakter, zejména v zabezpečení signálu. "Řádově se pohybuje ve výši milionů korun," řekl Malina.

Pohl, většinový vlastník společnosti Region Media, věří, že kanál 24.cz se brzy objeví i v dalších kabelových sítích. Podle jeho slov bude provozovatel žádat i o licenci na vysílání v rámci digitální pozemní televize.



Licenci k satelitnímu šíření programu 24.cz získala společnost Region Media na 12 let již v polovině června od RRTV. "V družicové a kabelové verzi je možno program charakterizovat jako nízkorozpočtový, pohybující se řádově v několika desítkách milionů korun," uvedl.

podle MaM,ČTK

redakce





Reklama




Vybrané články