Quantcast

Neoficiálně: UPC Direct se v dubnu rozroste o nové programy a představí doplňkový balík

| Tisk

logoPodle neoficiálních a nepotvrzených informací se domácí digitální satelitní placená televize UPC Direct rozroste v několika následujících týdnech o řadu nových programů, které budou postupně aktivovány v průběhu dubna a následujících měsícíců.

Abonenti UPC Direct mohou očekávat mj. stanice AXN (akční a dobrodružné seriály, vysílá 24 hodiny denně v českém jazyce), Viasat Explorer (dokumenty o přírodě, cestování, extrémních sportech, od 1.6. bude plně v českém jazyce), Viasat History (historické světové události, věda, kultura, sport, portréty historických osobností, od 1.6.2005 bude plně v českém jazyce), Cartoon Network (kreslené příběhy pro děti, v angličtině), Boomerang (dětský program plný animovaných postaviček, anglicky), TCM - Turner Classic Movies (program zaměřený na vysílání starších klasických filmů, anglicky), Private Blue (erotický kanál pro dospělé).

Všechny výše uvedené programy nemají být automaticky součástí základní programové nabídky, nýbrž součástí nového programového balíku "Plus", který bude možné objednat k základní nabídce Rodina. Balíček "Plus" bude zatím obsahovat 7 nových televizních programů. Cena balíčku bude zřejmě 152 Kč měsíčně včetně DPH. Cena nabídky Rodina Plus se tak vyšplhá na 841 Kč měsíčně včetně daně.

Rozšíření balíku je dobrá zpráva pro všechny abonenty UPC Direct a diváky, kteří zvažují pořízení této služby. Navíc se do paketu UPC Direct vracejí kanály Cartoon Network a TCM, které v prosinci 2003 nahradila dvojice kanálů Minimax/Musicmax (dnes Anime+). Navíc divák dostane "bonus" v podobě sesterského kanálu Cartoonu Network - Boomerang, který mohli dříve satelitní diváci přijímat několik let volně z paketu Sky Digital. Čekání na nové programy se vyplatilo - Viasat na náš trh dodá atraktivní dokumentární kanály Viasat Explorer a Viasat History, které si mohou naladit diváci ve Skandinávii, pobaltských zemích, Bulharsku či v maďarských kabelových sítích.

V souvislosti se spuštěním nových programů v paketu UPC je na středu 6.4.2005 naplánováno upgrade programových předvoleb u přijímačů, které k službě dodává společnost UPC.

O UPC DIRECT


UPC Direct je satelitní placená televize pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko. Je vysílána na družicích Astra 19,2°E, na kmitočtech 11,992 GHz, 12,304 a 12,382 GHz (polarizace je ve všech případech horizontální, SR 27500, FEC 3/4). Signály programů jsou zabezpečeny proti neautorizovanému příjmu systémem Cryptoworks.

Pro příjem paketu UPC Direct je zapotřebí digitální receiver buď s vestavěným modulem Cryptoworks nebo slotem Common Interface (CI) do kterého se vloží modul Cryptoworks. Zájemci o službu UPC Direct je na základě smlouvy zapůjčena dekódovací karta UPC. Druhou možností objednávky služeb UPC je odebrání dekódovací karty spolu s dotovaným receiverem.

redakce





Reklama




Vybrané články