Quantcast

Nový software pro Humax CRCI-5500+

| Tisk

Humax CRCI-5500+
Přední panel přijímače Humax CRCI-5500+
Korejský producent satelitních, terestrických a kabelových set top boxů Humax uvolnil nový firmware pro nejnovější modely digitálních satelitních receiverů s vestavěným dekodérem Cryptoworks. Jde o model Humax CRCI-5500+, tedy nástupce dnes již legendárního modelu Humax CRCI-5500 (tedy bez "plus").

Humax CRCI-5500+ je satelitní receiver s integrovaným dekodérem Cryptoworks, který je zvláště vhodný pro domácí platformy Czech Link, Slovak Link a UPC Direct. Přístroj dále obsahuje dva sloty standardu Common Interface pro vložení takřka libovolného modulu a umožňuje rozšířit si tak příjem o další kódované televizní či rozhlasové stanice. Humax CRCI-5500+ je takřka kopií modelu CRCI-5500. Rozdílný je pouze design, kde u "plusového" modelu vychází s novější řady 8nnn.

Uvedením přístroje na trh vzbudil Humax nemalou odezvu od uživatelů, kteří "vsadili" na oblíbenou značku na našem trhu. Nový model přístroje se však při některých akcích vypínal a docházelo i k tuhnutí přístroje, což byla vlastnost, kterou "převzal" od svého předchůdce v době jeho uvedení na trh - CRCI-5500.

Uživatelé Humax CRCI-5500+ si nyní mohou stáhnout nový firmware, který najdete na stránkách www.humax.cz v sekci SOFTWARE. Nový firmware zatím není uveden na webu výrobce. Nový sw řeší všechny výše uvedené problémy a díky českým vývojářům má navíc opraveny drobné chyby v češtině v menu, čož zřejmě potěší i všechny náročnější satelitní diváky. Čeština u EPG v paketu UPC Direct není nadále bohužel zcela v pořádku, tento problém většina výrobců dosud neřeší a oprava sw v našich podmínkách bez podrobných informací není možná.

Postup: Ze sekce SOFTWARE - EDITORY serveru parabola.cz si stáhněte nový editor Formula V3, který podporuje i nový model Humax CRCI-5500+. Při prvním spuštění nezapomeňte korektně nastavit model do kterého budete přenášet firmware včetně system ID, který najdete v menu Humaxe. Pro přenos software je nutný nejen přijímač ale i počítač, který propojíte s Humaxem null modem kabelem. Postup, jak zaktualizovat firmware v přijímačích Humax najdete v sekci NÁVODY serveru parabola.cz.



Po aktualizaci firmware nedoporučujeme používat aktualizaci pomocí satelitu (položka v menu - Status STB), mohlo by totiž dojít k nežádoucímu přepsání nového firmware s opravenou češtinou, který jste předtím pomocí PC nainstalovali do Humaxu.

Důležité upozornění na závěr: Firmware je určen výhradně pro model Humax CRCI-5500+. Nepokoušejte se jej nahrávat do jiných verzí přijímačů Humax a jiných receiverů.

redakce





Reklama




Vybrané články