Quantcast

Oficiálně: Programy ČT1 a ČT2 v paketu UPC Direct

| Tisk

logoSpolečnost UPC Česká republika, a. s. sděluje, že Česká televize s okamžitou účinností využije pro dopravu signálu ČT 1 a ČT 2 k divákům i digitální satelitní televizi UPC Direct.

Jde o tzv. dokrytí a služba UPC Direct se stala jednou z mnoha platforem, které jsou využívány pro zabezpečení pokrytí území České republiky signálem ČT. Ti předplatitelé UPC Direct, kteří dosud nemohli získávat signál ČT terestrickou cestou v odpovídající kvalitě, tak ode dneška nejsou ochuzeni o možnost sledovat oba programy ČT.

Do nabídky digitální televize UPC Direct už bylo v letošním roce zařazeno 12 nových TV kanálů. Česky nebo slovensky tak v nabídce UPC Direct vysílá už 27 TV kanálů a jejich počet by se měl dále rozšířit.



František Malina
ředitel PR a tiskový mluvčí
UPC Česká republika
19.5.2005


Poznámka redakce parabola.cz: ČT1 a ČT2 najdou uživatelé set top boxů Philips v České republice na 4. a 5.předvolbě (na Slovensku se programy ČT1 a ČT2 nenabízejí). Uživatelé jiných přístrojů mohou programy najít na družici Astra 1E, pozice 19,2 st. východně, na kmitočtu 10,921 GHz, polarizace horizontální, SR 22000, FEC 5/6. Je to čtvrtý pronajatý transpondér od společnosti SES Astra. Programy ČT1 i ČT2 by od této chvíle měla naladit většina přijímačů. Pro jednodušší naladění programů České televize uvádíme nejdůležitější parametry programů: ČT1 se vysílá na těchto identifikátorech: service ID 20342, VPID 151, APID 161. Druhý program ČT2 má parametry: service ID 20350, VPID 551, APID 561. Programy jsou zakódovány systémem Cryptoworks. Pro příjem je nutná přístupová karta UPC Direct. Programy jsou zařazeny do základní nabídky Rodina.





Reklama




Vybrané články