Quantcast

UPC Direct: Film+ v češtině i na přijímačích Philips (oživeno)

| Tisk

logoDigitální satelitní platforma UPC Direct dnes dopoledne přistoupila k dalším testům filmového kanálu Film+. Program si nyní mohou naladit i abonenti UPC Direct na dotovaných přijímačích Philips. Program je k dispozici na předvolbě č.25.

Film+ bude přinášet akční filmy, komedie, detektivní příběhy, vědecko-fantastické filmy, thrillery, dramata, filmy pro děti a pro celou rodinu, muzikály, koncerty a seriály.

Kanál Film+ začal testovat v paketu UPC Direct 23.května 2005. Do dnešního dne nebyl program zařazen do EPG nabídky přijímačů Philips a příjem programu byl možný jen na nedotovaných přijímačích. Film+ měl zahájit řádné vysílání dnes dopoledne oficiálním představením společností UPC, která bude zajišťovat distribuci programu a platforma UPC Direct se poprvé stane i cestou pro distribuci signálu stanice pro kabelové operátory v České republice a na Slovensku.

Podle vyjádření Františka Maliny, tiskového mluvčího a ředitele PR společnosti UPC Česká republika došlo k technickým problémům při testování. Zatím jde proto jen o testovací vysílání.

Serveru parabola.cz se podařilo získat i další informace, jak to bude s příjmem Film+. Podle zatím nepotvrzených zpráv se program objeví jak v kabelové síti UPC v České republice (základní nabídka Klassik), tak i v základní nabídce Rodina paketu UPC Direct, kde již nyní testuje. Znamená to, že divák za příjem dalšího nového programu nebude muset platit žádné další poplatky. Je to příznivá zpráva pro všechny filmové fanoušky, neboť základní nabídka doposud obsahovala jen program Hallmark Channel. Za příplatek jsou k dispozici filmové kanály HBO, HBO2 a Cinemax (viz. ceník).

Parametry kanálu: Film+ pro individuální nastavení
družice: Astra 1E, pozice 19,2°E
kmitočet: 10,920 GHz
polarizace: horizontální
symbol rate: 22000
FEC: 5/6
SID: 20349
Video PID: 501
Audio PID: 511
NIT: 1
TID: 1063
Kódování: Cryptoworks
web: filmplus.cz

O UPC DIRECT
UPC Direct je satelitní placená televize pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko. Je vysílána na družicích Astra 19,2°E, na kmitočtech 11,992 GHz, 12,304, 12,382 GHz (polarizace je ve všech případech horizontální, SR 27500, FEC 3/4) a 10,920 GHz (polarizace horizontální, SR 22000, FEC 5/6). Signály programů jsou zabezpečeny proti neautorizovanému příjmu systémem Cryptoworks.



Pro příjem paketu UPC Direct je zapotřebí digitální receiver buď s vestavěným modulem Cryptoworks nebo slotem Common Interface (CI) do kterého se vloží modul Cryptoworks. Zájemci o službu UPC Direct je na základě smlouvy zapůjčena dekódovací karta UPC. Druhou možností objednávky služeb UPC je odebrání dekódovací karty spolu s dotovaným receiverem.

Odkazy:
* Program Film+
* Ceník služeb UPC Direct v České republice

UPDATE 14.6.2005, 17:00 HODIN: Podle dostupných informací bude vysílání stanice Film+ na předvolbě č.25 přijímačů Philips ukončeno do 30 minut. Nadále bude zřejmě možné sledovat tento program na jiných přijímačích než Philips.

redakce





Reklama




Vybrané články