Quantcast

Kanály Viasat Explorer a Viasat History odstartovaly v češtině

| Tisk

logoSpolečnost Viasat World Limited dnes uvedla vysílání kanálů Viasat Explorer a Viasat History v češtině. K dispozici jsou abonentům digitální satelitní televize UPC Direct na satelitu Astra 19,2°E a také některým divákům menších kabelových sítí.

Viasat Explorer popisuje provozovatel jako dokumentární program, který sklízí úspěchy díky jedinečné kombinaci pořadů o cestování, divoké přírodě, etrémních sportech, hračkách pro chlapy, jakými jsou rychlá auta a technické novinky. Divácky zajímavé jsou dokumenty z oblasti kriminalistiky a investigativní žurnalistiky.

logoViasat Explorer nabízí tituly, které zaznamenaly vysoký divácký úspěch. Pochází z dílen britských televizních společností BBC, Channel 4 a dále společnosti Fremantle. Mezi nejúspěšnější tituly roku 2004 se řadí "Výlety, které si za peníze nekoupíte s Evanem McGregorem", "Do nebezpečné zóny", dále také fotbalové okénko zvané "Hooligans" a dobrodružné vaření "Serfování jídelníčkem". I v roce 2005 čekají na diváky neuvěřitelná dobrodružství, jízdy v nejdražších automobilech, lezení v nejvyšších horách, stopování nejdivočejší zvěře a setkání s nejpodivnějšími lidmi na Zemi.

Viasat History charakterizuje provozovatel jako kanál, který nabízí široký výběr populárně naučných dokumentů o dějinách starověku i moderní doby, o dějinách politických i kulturních, a navíc historické celovečerní filmy. Divák se s Viasat History stane svědkem vzestupů i pádů dávných civilizací, znovu si připomene úžasné objevy a prožije okamžiky, které navždy změnily náš svět.

Kanál Viasat History nabízí tituly, které zaznamenaly vysoký divácký úspěch. Mezi nejúspěšnější tituly roku 2004 se řadí "Sedm divů světa průmyslu", "Královna ze Sáby", "Leonardo", "Ztracený princ" a "Špióni z Cambridge". Pro rok 2005 nabídne Viasat informativní, překvapující a zábavné pořady. Nabídne Vám příběhy pradávných civilizací i moderní společnosti, přinese tituly o vědě, vynálezech, vojenských konfliktech a světě velkého byznysu, stejně tak jako portréty hrdinů, slavných osobností a vůdců, od Spartaka po Stalina, od Darwina po Dalího, od Madonny k Panně Marii - osobností, zločinců a ikon tak, jak jste je ještě neviděli.
logo


Pro příjem programů Viasat v češtině z UPC Direct je nutné nastavit českou audio stopu. To lze provést stisknutím tlačítka pro výběr audio tracku (některé přijímače jej mají pojmenován Audio). Technické parametry pro jednodušší nastavení příjmu stanic - Astra 1E (19,2°E), freq. 10,921 GHz, pol. H, SR 22000, FEC 5/6: Viasat Explorer: SID 20344, VPID 251, APID 261; Viasat History: SID 20345, VPID 301, APID 311. Na přijímačích Philips jsou programy Viasat na 14. a 15.předvolbě (Viasat Explorer, resp. Viasat History). Připomínáme, že oba programy jsou součástí rozšířeného programového balíčku PLUS, který je možné si předplatit od 2.5.2005 za 152,-Kč v ČR, resp. 199,-Sk na Slovensku k základní programové nabídce Rodina.

Podle vyjádření zástupce programů Viasat se nyní jedná o zařazení programů do kabelových sítí v České republice a na Slovensku. Program Viasat Explorer a Viasat History se zatím dostává jen do kabelové sítě Divišov u Prahy. V dohledné době se dočkají programů i v dalších kabelovkách. O zařazení dvojice programů do nabídky UPC Česká republika a UPC Slovensko se jedná. Obdobně i v případě druhého největšího kabelového operátora Karneval, který má zájem program zařadit do digitální nabídky (DVB-C), případně v analogu na pozici některého ze současných programů. Se zástupci slovenské kabelové TV Satro budou probíhat jednání v dalších dnech a týdnech.

redakce





Reklama




Vybrané články