Quantcast

UPC Direct: Cinemax už jen pro abonenty

| Tisk

logoNový filmový klubový kanál Cinemax dnes 6.6.2005 ukončil tzv. volné vysílání pro všechny zákazníky UPC Direct. Od této chvíle je program dostupný jen divákům, kteří si jej objednají a to buď pomocí zákaznické linky UPC nebo v případě pořízení služby přímo u autorizovaného prodejce se satelitní a anténní technikou.

Program Cinemax lze pořídit v rámci několika programových balíčků ale lze si jej objednat i "samostatně". V České republice byla cena Cinemaxu stanovena na 384,-Kč měsíčně, v případě objednání i dvojice programů HBO/HBO2 zaplatí zájemce jen 499,-Kč. Ve všech případech je ale nutné si pořídit i základní programovou nabídku Rodina (689,-Kč měsíčně). Na Slovensku je cena za odběr Cinemaxu 390,-Sk a pokud si divák objedná i program HBO a HBO2 zaplatí 529,-Sk. I na Slovensku je nutné si k prémiovému kanálu (či k prémiovým kanálům) objednat základní balík za 760,-Sk.

Parametry kanálu: Cinemax
družice: Astra 1E, pozice 19,2°E
kmitočet: 10,921 GHz
polarizace: horizontální
symbol rate: 22000
FEC: 5/6
SID: 20347
Video PID: 401
Audio PID: 411 (česky)
NIT: 1
TID: 1263
Kódování: Cryptoworks
Na přijímačích Philips je na předvolbě č.32



Paket UPC Direct přinesl letos více než jednu desítku nových programů pro české či slovenské abonenty - Eurosport2 a TV Paprika v lednu, v dubnu start programového balíčku Plus (AXN, Cartoon Network, TCM, Boomerang, Viasat Explorer, Viasat History, Private Blue) a také tři programy České televize (ČT1, ČT2 a zpravodajský kanál ČT24). Nabídka platformy by se měla i dále rozšiřovat. V nejbližší době bude oficiálně představen další filmový kanál: Film+, který v paketu testuje již několik dnů a příjem je proto možný jen na vlastních přijímačích.

Platforma UPC Direct by do budoucna mohla ještě nabídnout kanál CS Film s českými i slovenskými filmy o které je mezi diváky velký zájem. Individuální příjem programu ze satelitu Eurobird-1 je možný od dnešního dne za roční poplatek 999,-Kč (v České republice), resp. 1299,-Sk (na Slovensku).

Nabídka filmových kanálů nemusí být ještě kompletní. V současné době probíhají jednání o začlenění programu Europa Europa do kabelové sítě Karneval. Program by měl být otitulkován. Pokud jednání proběhnou úspěšně, dočkají se diváci kanálu s evropskými snímky.


redakce





Reklama




Vybrané články