Quantcast

Nové Dreamboxy s plug-and-play tunery

| Tisk

DreamboxDream Multimedia TV (dále jen DMTV), producent známých a populárních set top boxů Dreambox představí na veletrhu IFA 2005 v Berlíně nové receivery pro příjem digitální satelitní, kabelové a terestrické televize.

Zatím jediný model, který firma veřejně představí všem zájemcům o "stříňku snů", bude DM 7025. Hardware nového modelu Dreamboxu bude osazen výkonnějším 300 MHz procesorem, dále bude obsahovat 128 MB paměť DDR RAM a 32 MB flash. Další novinkou u Dreamboxů bude plug-and-play twin tuner, což umožní v kombinaci s PVR technologií z jednoho programu nahrávat a jiný program ve stejnou dobu sledovat. Twin tuner má již řada satelitních set top boxů ale zatím zřejmě žádný přijímač na bázi OS Linux.

DMTV připravuje několik dalších modelů, které mají oslovit náročnějším požadavkům diváků digitální televize. Jeden z nových modelů bude DM-500 PVR. Na trhu je v současné době model DM-500, nejmenší set top box pro příjem satelitní televize s OS Linux, který je vhodný zvláště pro mobilní příjem digitálních signálů. Modelová řada 5xx Dreamboxu se bude dále rozšiřovat. V dohledné době se mají na trhu objevit DVB-S, DVB-C a DVB-T set top boxy DM-500 PVR s plug-and-play single tunerem, který bude vybaven malým 2,5" hard diskem. I PVR varianta modelu DM-500 bude "běžet" na Linuxu. Samozřejmostí boxu DM-500 PVR bude 100 Mbit full-duplex Ethernet interface, který poskytne plný výkon pro domácí zábavu.



Již několik měsíců není na trhu model DM-5620. Tento starší model nahradí výrobce DM-6000, který bzde mít grafický displej a bude mít obdobné vlastnosti jako modely 7000. Nebude chybět možnost připojení HDD a samozřejmostí bude také 100 Mbit full-duplex Ethernet interface.

S novým modelem Dreambox DM-7025 se budou moci zájemci poprvé seznámit na IFA v Berlíně u stánku 230 v hale 2.1.

redakce





Reklama




Vybrané články