Quantcast

Jiří Balvín: Program Óčka nabídne i reality show

| Tisk

logoHlavně o programu je tento rozhovor. Ale také v něm generální ředitel TV Óčko Jiří Balvín konstatuje, že ČR s digitalizací může čekat velký malér.

Co nového TV Óčko nabídne svým divákům v novém roce? Můžete to už říct?

Na začátek roku 2006 nechystáme žádné bombastické změny. Na nových pořadech pracujeme průběžně, ale zrovna od ledna neuvedeme na obrazovku žádný nový typ pořadu. V průběhu prvního čtvrtletí nějaký nový pořad uvedeme, ale ještě nemůžeme stoprocentně říci, který z nově připravovaných pořadů to zrovna bude.

Údajně chystáte pořad z produkce MTV? Nebo jen jste se inspirovali formátem a nabídnete svůj vlastní pořad?

Máte pravdu v druhé části otázky. Inspirovali jsme se formátem a nabídneme svůj vlastní pořad.

Jakub Kuba má talkshow Jak já to vidím. O čem to je? Pro koho to je?

Již dlouho jsme o takovém typu pořadu uvažovali. Naším hlavním zaměřením je hudba a do našich pořadů Host Óčka a Inbox chodí v drtivé většině aktivní muzikanti nebo lidé přímo s hudebním průmyslem spojeni. Chceme dát na obrazovce prostor lidem známým, slavným, zajímavým a představit je divákům i z jiného světla. A vzhledem k tomu, že jsme televizí hudební, tak ze světla jejich pohledu na hudbu. Na jakém stylu hudby "vyrůstali", co poslouchali jako dospívající, co poslouchají nyní, v autě, případně se svými dětmi.

Budete také směřovat program k různým reality show, jak tak činí zahraniční hudební televize?

Ano, máme jeden velmi dobrý námět na trochu atypickou reality show, kterou bychom rádi realizovali někdy v období jaro - léto.

Jaká jste hudebním formátem televize? Plnoformátová?

Na rozdíl od slavné MTV, která rovněž začala jako plnoformátová, ale později se rozdělila na řadu specifičtěji zaměřených kanálů, my musíme zůstat plnoformátovou hudební stanicí. Jednak jsme jedinou hudební televizí na trhu a jednak český trh je přece jenom malý.

Neuvažujete o zkvalitnění hudebního playslistu? Připadá mi zatím dost nesourodý, tzv. nehitový...

Tak to s Vámi naprosto nesouhlasím! Jsem přesvědčen, že náš celodenní playlist je hodně kvalitní. Hrajeme, na rozdíl od zahraničních hudebních televizí, českou a slovenskou pop music a samozřejmě prezentujeme všechny světové novinky, které máme ve stejné době jako naši zahraniční kolegové. A vzhledem k tomu, že se nemůžeme stát jen hitovou televizí, nechceme ztratit i minoritní diváky, pro které vysíláme po 22. hodině specializované pořady - Star quitar, Hip hop, Frisbee, Smršť atd.

Co moderátoři? Budou se zlepšovat? Zatím je lze považovat za ne moc kvalitní...

Zase s Vámi nesouhlasím! Naši moderátoři jsou velmi, velmi dobří, o čemž svědčí to, že nám je neustále přetahují velké televize! U nás začínala Míša Maurerová, kterou přetáhla Prima, Pavel Cejnar je hvězdou nejen u nás, ale i na Evropě 2, Lejla Abbasová a Eva Aichmajerová moderovaly Big Brothera, Eva dále pokračuje na Nově v jejich Snídani, Nora Grundová, alias Maia - moderuje zpívá, píše do novin, Leny Trčková a Tereza Tobiášová moderují na Expresrádiu. A takhle bych mohl pokračovat dál a dál.

Uvažuje se se změnou grafiky?

Ne, neuvažujeme! Naši základní grafiku, kterou jsme změnili v září 2003, považujeme za velmi zdařilou. I tak ji ale stále vyvíjíme a drobně obměňujeme a dáváme prostor mladým neznámým grafikům, aby s námi spolupracovali. Ale to neznamená, že bychom chystali nějakou zásadní změnu!



Co říkáte na digitalizaci? Počítal jste s tímto stavem, kdy ještě neznáme vítěze tendru?

Tak to si myslím, že je opravdu velký problém! A možná to bude pro Českou republiku i velký malér. Nesčíslněkrát jsem na desítkách seminářů uvedl, že v době, kdy jsem seděl na Kavčích horách, podílela se Česká televize na vypracování materiálu, který se jmenoval "Vládní návrh přechodu na pozemní digitální vysílání". A tam byl termín nejpozdějšího zahájení řádného vysílání DVB-T - září 2003! Nyní je konec roku 2005, správci digitálních sítí mají licence více jak rok, řádné vysílání sice začalo, ale opět jen pro "vyvolené", tedy pro ty, kteří normálně vysílají. Výběrové řízení trvá více jak rok a pokud se lince přece jen přidělí, tak většina nových vysílatelů začne vysílat až za rok! Stav je to opravdu neutěšený!

Obáváte se nějak své případné konkurence? Co TE2? Při představě, že nabídne to, co francouzská Europe 2 TV...

Ne konkurence se neobáváme, považujeme ji za zdravou a těšíme se na ni!

Radek Pešout





Reklama




Vybrané články