Quantcast

Telekom Srbija podepsal kontrakt na kapacitu satelitu Hot Bird 7A

| Tisk

logoSpolečnosti Eutelsat Communications a Telekom Srbija včera oznámily, že uzavřely kontrakt na transpondérovou kapacitu na satelitu Hot Bird 7A, který bude vynesen 21.února 2006. Smlouva byla uzavřena na tři roky s možností prodloužení o další dva.

Telekom Srbija, přední srbský telekomunikační operátor, bude využívat kapacitu k přenosu komerčních služeb přes digitální platformu. Paket pomůže k rozvoji digitálního vysílání v Srbsku a Černé Hoře. Signál transpondéru Telekom Srbija pokryje celou Evropu, Střední Východ a severní Afriku. Signál se dostane do více neý 110 milionů domácností v Evropě a 45 milionů satelitních domácností na Středním Východě a v severní Africe.

Drasko Petrovič, předseda představenstva Telekom Srbija, tuto událost komentuje: "Představení naší první digitální platformě - první v Srbsku - je důležitým krokem pro celou audiovizuální oblast naší země. Satelitní vysílání chceme využít k přenosu televizních a rozhlasových programů ze Srbska a Černé Hory do celé Evropy."

Giuliano Berretta, CEO společnosti Eutelsat, uvádí: “Těší nás zahájení spolupráce s Telekom Srbija, který bude provozovat první digitální platformu ze Srbska a Černé Hory. Smlouva ukazuje možnosti digitálního věku ve střední a východní Evropě, kde budou hrát klíčovou roli satelity Hot Bird, které je možné přijímat na teritoriu celé Evropy, severní Afriky a na Středním Východě.

HOT BIRD™ 7A
Satelit Hot Bird 7A je určen pro přenos televizních a rozhlasových programů. Družice bude zaparkována na orbitální pozici 13 st. východně. Satelit bude mít kapacitu 38 transpondérů v Ku pásmu a nahradí provoz stávající družice Hot Bird 1. Společnost má ještě v plánu satelit Hot Bird 8, který bude vynesen během prvního pololetí letošního roku. Satelity Hot Bird dnes přenášejí přes 850 televizních a 550 rozhlasových stanic.



Eutelsat Communications
Eutelsat Communications je holdingová společnost Eutelsa S.A. The Group, předního satelitního operátora, který provozuje 22 satelitů, které pokrývají evropský kontinent, Střední Východ, Afriku, Indii a významné části Asie a Ameriky. Satelity Eutelsat přenášejí přes 1700 televizních a 860 rozhlasových stanic, které přijímá 120 milionů diváků s kabelovou či satelitní televizí.

redakce





Reklama




Vybrané články