Quantcast

Techniradio opustí Radio Caroline a Motor FM

| Tisk

logo„RADIOROPA Hörbuch 2“ a „RADIOROPA Hörbuch 3“ - to jsou názvy dvou nových placených rozhlasových programů, které se 1.dubna (1.4.2006) objeví v rámci paketu Techniradio německé firmy TechniSat. Oba nové rozhlasové programy vznikají na základě úspěchu programu „RADIOROPA Hörbuch“, který po celý den a po celou noc nabízí četbu na pokračování. Obě nové stanice se objeví v rámci satelitního balíku TechniRadio na družici Astra 19,2°E a také v rámci DVB-T v Berlíně a okolí.

Start nových programů „RADIOROPA Hörbuch 2“ a „RADIOROPA Hörbuch 3“ si k 1.4.2006 vyžádá ukončení dvou dosavadních stanic. V berlínské DVB-T síti skončí „MOTOR FM“ a „WILANTIS – Das Wissensradio“, na satelitu Astra opustí TechniRadio stanice „Radio Caroline“ a „MOTOR FM“. „Chceme vyhovět enormnímu požadavku po četbě knih“, komentuje tyto kroky Thomas Gruppe, manažer DVB Projektu TechniSatu.

„RADIOROPA Horbuch" bude k 1.4.2006 přejmenován na „RADIOROPA Horbuch 1" a bude nabízet výhradně četbu klasické literatury a beletrue. „RADIOROPA Horbuch 2" bude věnován krimi a thillerům. Milovníci vědeckotechnické literatury si přijdou na své na kanále „RADIOROPA Horbuch 3".

Pro příjem programů paketu TechniRadio ze satelitu Astra 19,2°E je zapotřebí set top box s integrovaným dekodérem Conax nebo přijímač se slotem (sloty), do kterého se vloží externí modul Conax a do něj pak příslušná dekódovací karta TechniSat. Při pořízení přijímače Technisat modelu DIGIT MF4-S, DIGIT XPS či DIGIT MF4-T se dodává karta zdarma. Dekódovací kartu lze pořídit i samostatně. V prodeji je i na českém trhu u prodejců se satelitní a anténní technikou.

Příjem programů „RADIOROPA Horbuch" bude možný jen na základě aktivace těchto stanic prostřednictvím "TechniSat-Radio Tickets". Předplatné kanálu RADIOROPA Hörbuch 1 stojí 10 eur/30 dní, poplatek za příjem RADIOROPA Hörbuch 2 je stanoven na 15 eur/30 dní a RADIOROPA Hörbuch 3 stojí 25 eur/30 dní. Předplatné všech 3 programů RADIOROPA Hörbuch (tj. RADIOROPA Hörbuch 1, RADIOROPA Hörbuch 2 a RADIOROPA Hörbuch 3) bylo stanoveno na 35 eur/30 dní.



Technisat vysílá paket placených rádií TechniRadio přes evropský satelitní systém Astra 19,2°E, který obsahuje celkem 18 tématických audio stanic. V rámci DVB-T v Berlíně a okolí vysílá celkem 15 audio programů.

Paket TechniRadio vysílá na satelitu Astra 1G (19,2°E), na kmitočtu 12,670 GHz, pol. V, SR 22000, FEC 5/6 a obsahuje v současnosti programy JazzTime, Star*Sat Klassik, RADIOROPA Berlin, Euroklassik 1, Radio Viola, Star*Sat Country, Star*Sat Gold, Star*Sat Hit-Express, Star*Sat EASYTI, Star*Sat Melodie, WILANTIS - Das Wissensradio, Kinderradio 1-RADIJOJO!, Konzertsaal 1 - Radio Opera, Radio Swiss Classic, Radio Swiss Jazz, RADIOROPA Hörbuch, RADIOROPA Hörbuch 2 (od 1.4.), RADIOROPA Hörbuch 3 (od 1.4.), Motor FM (do 1.4.) a Radio Caroline (do 1.4.).

redakce





Reklama




Vybrané články