Quantcast

V paketu Slovak Link vysílá Radio Viva, nástupce Twistu

| Tisk

logoO půlnoci z neděle na pondělí 3.4.2006 skončila 13-letá historie slovenského Rádia Twist. Poslední skladbou stanice byla Night Calls zpěváka Joea Cockera. Šlo o symbolické rozloučení - se stejnou skladbou totiž Twist zahájilo vysílání v roce 1993.

O půlnoci se na VKV frekvencích Twistu a satelitu objevilo nové Rádio Viva. Po hudební stránce je program stavěn na hitech především z 70. až 90.let, informuje etrend.sk. Radio Viva chce oslovit posluchače ve věku od 30 až 60 let s mírnou převahou ženského publika. Zpravodajství bude Viva vysílat každou hodinu.

Twist změnil začátkem letošního roku majitele. Rada pro vysílání a retransmisi povolila vstup společnosti Scan Development. Na základě průzkumu se nový majitel rozhodl pro změnu názvu. Původní značka Rádia Twist byla spojena silně s politikou.

Slovenské Radio Viva vysílá na VKV frekvencích po celém Slovensku, kde ještě včera vysílalo Rádio Twist. Stanice vysílá i v Praze na kmitočtu 96,2 MHz. V regionu střední a východní Evropy lze Rádio Viva sledovat i ze satelitu v rámci slovenské distribuční a DTH platformy Slovak Link na satelitu Astra 3A. Signál není kódován.

Parametry paketu Slovak Link:

satelit: Astra 3A
pozice: 23,5 st. východně
paket: Slovak Link


kmitočet: 12,565 GHz
polarizace: horizontální
SR (symbol rate): 27500
FEC: 2/3
kódování: žádné

Další informace:
* V Prahe vysiela Rádio Viva, nástupca slovenského Twistu

redakce





Reklama




Vybrané články