Quantcast

Nalaďte si Bridge TV a EuroPlus TV

| Tisk

screenNalaďte si na svém digitálním satelitu další tématické nekódované programy - hudební televizi Bridge TV a kanál věnovaný turistice a kultuře EuroPlus TV.

BLIDGE TV
Dnes na telekomunikačním satelitu Eutelsat W4 , tj. na pozici 36 st. východně začala testovat ruská hudební televize Bridge TV (Bridž TV). Stanice se vysílá na kmitočtu 12,073 GHz, polarizace levotočivá, SR 27500, FEC 3/4, tj. na "rádio" transpondéru NetSystem. Identifikátory kanálu - SID 59, VPID 4094, APID 4095. Stanici si díky experimentu mohou naladit i všichni abonenti ruské platformy NTV Plus. Stanice Bridge TV na této pozici vysílá v tzv. testovacím módu a může být kdykoliv odpojena. Pro příjem transpondéru je nutná větší parabola a vřele se doporučuje depolarizační destička.

Domovskou družici Bridge TV je satelit Express AM-2 (80°E), kde vysílá jako SCPC kanál na kmitočtu 11,582 GHz, pol. H, SR 4000, FEC 3/4, SID 1, VPID 308, APID 256 a nově také v rámci paketu StarGate TV na kmitočtu 11,043 GHz, pol. H, SR 44948, FEC 7/8, SID 14, VPID 314, APID 414. Paket StarGate používá neobvykle vysoký symbol rate (SR) a řada set top boxů má s příjmem potíže.

Bridge TV je hudební televize, která vznikla na podzim loňského roku a specializuje se na tzv. Europop. Většinu vysílacího času (80 procent) tvoří mezinárodní videoklipy. Program je cílen na diváky ve věku od 14 do 27 let.

Stanice Bridge TV si získává pozornost celodenním proudem videoklipů s minimem reklam a bez obtěžujících interaktivních prvků na obrazovce (SMS, hlasování).



EUROPLUS
screenNa evropském satelitním systému Hot Bird 13 st. východně koncem února letošního roku odstartoval další program určený turistice a kultuře - EuroTour TV. Stanice pod tímto lukrativním názvem neexistovala dlouho a v minulých dnech se musela přejmenovat na Europlus TV. I přes změnu názvu se program nemění. Nadále stanice přináší program věnovaný turistice a kultuře a diváky seznamovat s různými regiony, kulturou a lidmi - nejen z Evropy ale i Maroka, Tunisu, Austrálie či Číny.

Broadcaster svoji stanici charakterizuje jako pozitivní kanál - ve vysílání stanice divák nenajde žádné nevhodné zprávy. Program je proto vhodný pro celou rodinu a divákům bez rozdílu politického přesvědčení, vyznání a barvy pleti. Vysílání EuroPlus má nejen vzdělávajcí charakter ale může divákům přinést inspiraci, kam se letos vydat na dovovolenou.

Provozovatelem stanice Europlus je řecká společnost Eurotour TV European Radio Television S.A. Provozovatel otevřel své kanceláře v Athenách, Bruselu a Londýně.

Ua distribuci signál stanice EuroPlus zodpovídá izraelská společnost RR Satellite Communications přes satelit Hot Bird 6 (13°E), na kmitočtu 10,971 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, PIDy 258/514. Program je vysílán v anglickém jazyce.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články