Quantcast

Slovenský Music Box ukončil FTA vysílání na Thoru 3

| Tisk

logoBalík slovenských privátních kanálů na Thoru se pomalu a jistě rozpadá. Na skandinávském telekomunikačním satelitu Thor 3, tj.na pozici 0,8°W, na kmitočtu 12,399 GHz, polarizace horizontální, SR 28000, FEC 7/8 bylo ukončeno vysílání nekódované slovenské interaktivní hudební televize Music Box.

Music Box Slovakia dále šíří svůj program na satelitu už jen v rámci placené televize UPC Direct na družici Astra 19,2°E. Signál je zde ale kódován systémem Cryptoworks, pro příjem je zapotřebí přístupová karta a předplatné alespoň základní programové nabídky.

UPC se podařilo do své nabídky získat další stanici u které si zároveň zajistila i distribuci. Původní volně vysílaný signál Music Box na pozici 0,8°W skončil. Tímto krokem byl znemožněn příjem programu mimo placenou televizi. Tento postup není neobvyklý ani v zahraničí, kdy po složitých vyjednávání placené televize a vysílatele dojde k vstupu programů do placené služby.

Technické parametry UPC Direct s programem Music Box:

satelit: Astra 1G
pozice: 19,2 st. východně
kmitočet: 12,382 GHz


polarizace: horizontální
SR (symbol rate): 27500
FEC: 3/4
kódování: Cryptoworks

Provozovatelem Music Box Slovakia je košická společnost CREA TV, která spustila čistě hudebně-interaktivní program v listopadu 2002. O osudu jednotlivých skladeb v rotaci Music Box rozhodují jen diváci hlasováním.

Na satelitu Thor 3 již dříve skončily programy TV JOJ a TA3, které vstoupily do slovenské distribuční a DTH platformy Slovak Link na družici Astra 3A. Na Thoru ještě vysílá interaktivní kanál Moooby TV a Nautik TV.

redakce





Reklama




Vybrané články