Quantcast

Arena bude vysílat Bundesligu přes Astru

| Tisk

logoArena, vlastník vysílacích práv k přímým přenosům německé Bundesligy bude vysílat přenosy ze satelitního systému Astra 19,2°E.

Lucemburská společnost SES Astra, provozovatel satelitních systémů Astra, dnes oznámil, že uzavřel kontrakt s kabelovým konsorciem Arena, které vlastní vysílací práva k přímým přenosům z německé Bundesligy (první fotbalová liga), na pronájem satelitní kapacity. Dlouhodobý kontrakt zajišťuje společnosti Arena kapacitu jednoho transpondéru na nejsledovanějším evropském satelitním systému Astra na orbitální pozici 19,2°E. Na této pozici je již zaparkováno 7 satelitů.

Programy ze satelitu Astra přijímá více než 16 milionů německých domnácností, z toho více než 6 milionů přijímá programy z digitálního přenosu. Podrobnosti kontraktu SES Astra a Arena nebyly zveřejněny.

"Arena je velmi důležitý a významný nový zákazník," komentuje podepsání kontraktu Ferdinand Kayser, prezident a ředitel (CEO) společnosti SES Astra. "Jsme potěšeni, že domácnosti s příjmem signálů z Astry budou moci přijímat kanály Bundesligy přes nabídku Arena. Těšíme se na dlouholetou a úspěšnou spolupráci s novým zákazníkem."

"Toto je důležitý krok v podobě satelitního vysílání. Programy Arena přes Astru budou dostupné napříč Německem. Budeme dále pokračovat na přípravě na satelitní vysílání," říká CEO společností Arena a Unity Media Parm Sandhu. Arena zveřejní podrobnosti na tiskové konferenci v Mnichově dne 27.března 2006.

Přímé přenosy a záznamy z německé Bundesligy doposud vysílala německá pay-tv Premiere. Veden Německé fotbalové ligy (DFL) koncem loňského roku oznámilo, že přenosy na sezóny 2006/2007 až 2008/2009 prodala společnosti Arena, která sdružuje provozovatele kabelových TV. Premiere požadovala lepší podmínky a volně dostupné sestřihy až po 22.hodině, což se nelíbilo reklamním partnerům. Za vysílací práva k přenosům z Bundesligy Arena zaplatí 420 mil. eur ročně. Premiere nabízela jen 300 mil. eur.



Kontrakt mezi Arena a SES Astra umožní nadále vysílat přímé přenosy z Bundesligy přes satelit. Kanály Bundesligy společnosti Arena budou kódovány. Podrobnosti k předplatnému zatím nebyly zveřejněny.

Satelitní systém Astra je lídrem v poskytování satelitních služeb v Evropě. Programy ze satelitů Astra přijímá 103 mil. diváků satelitní a kabelové televize. Astra v současnosti provozuje 13 satelitů, na kterých přenáší více než 1400 analogových a adigitálních televizních a rozhlasových programů, multimediálních služeb a přístupu k internetu. Astra má dvě dvě důležité pozice pro DTH - 19,2°E a 28,2°E. Pro profesionální služby jako DTC (direct to cable), SNG a přenosy je určena pozice 23,5°E. Tuto pozici využívají i domácí platformy Czech Link a Slovak Link včetně Top TV a TV Óčka.

redakce





Reklama




Vybrané články