Quantcast

HBO zavádí vysílání se zvukem v Dolby Digital

| Tisk

logo Již od této neděle 22.října 2006 bude prémiový filmový kanál HBO v České republice a na Slovensku vysílat vybrané filmy se zvukem ve formátu Dolby Digital (AC3). "Filmové fandy, kteří si kromě dobrého příběhu a hereckých výkonů potrpí i na „pořádný zvuk“, jistě potěší i vylepšení, které posouvá sledování filmů v televizi ještě blíže k zážitku přímo v kině," uvádí k novince Naďa Machková, která HBO pro ČR a Slovensko zastupuje.

Filmy se zvukem v Dolby Digital se budou objevovat ve vysílacím schématu HBO v pravidelných časech. "Budou to vždy nedělní filmy vysílané od 20:00 hodin (tedy např. v listopadu Batman začíná, Karlík a továrna na čokoládu, v prosinci Polární expres) a filmové hity, které mají premiéru ve 20:00 nebo 22:00 hodin v pátek (tedy i největší trhák konce roku - Sin City)," doplňuje Naďa Machková.

Vysílání v AC3 se týká pouze hlavního filmového kanálu HBO. Od počátku si budou moci filmy v této kvalitě zvuku naladit abonenti satelitní platformy UPC Direct v Česku i na Slovensku. Serveru parabola.cz to potvrdil František Malina, tiskový mluvčí společnosti UPC Česká republika.



Provozovatel platformy UPC Direct zatím AC3 stopu u HBO nezapojil a ani ji netestuje. Na distribučních satelitech Amos 1 a Amos 2 je u českého HBO audio track AC3 již aktivní.

Filmový kanál HBO odstartoval v České republice v listopadu 1994 a na Slovensku v roce 1997. Vedle HBO provozuje společnost HBO Česká republika také ještě další filmové programy HBO2, Cinemax a Cinemax 2 a je také servisní organizací pro distribuči akčního kanálu AXN firmy Sony Pictures Entertainment.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články