Quantcast

Kabelové TV v ČAKK jsou připraveni jednat o zařazení DVB-T kanálů

| Tisk

logo Kabelové televize sdružené v České asociaci kompetitivních komunikací (ČAKK) jsou připraveny jednat s držiteli licencí DVB-T o zařazení jejich vysílání do své programové nabídky. Představenstvo ČAKK se na této výzvě usneslo na zasedání dne 29.3.2007.

K tomu, abychom držitelům licencí na zemské digitální vysílání nabídli náhradní vysílací platformu, nás vede především snaha napomoci řešit zablokovaný vývoj procesu digitaĺizace v České republice. Na tento stav nepřímo doplácejí všechna média,“ konstatuje předsedkyně představenstva ČAKK Vladimíra Chlandová a dodává: „Můžeme umožnit držitelům licence ověřit si své projekty u více než miliónu českých domácností, kam již dnes naši členové dodávají televizní signál. To vše za předpokladu, že držitelé licencí vstoupí do seriózního jednání o podmínkách přenosu. Zatím tak totiž, až na čestnou výjimku, nikdo neučinil.“

Představenstvo ČAKK se podle Vladimíry Chlandové dále shodlo na tom že kabelové televize a další provozovatelé alternativních platforem televizního vysílání dokáží nabídnout držitelům licencí podmínky více než srovnatelné s podmínkami provozovatelů terestrických multiplexů.



Prezident České asociace kompetitivních komunikací Zdeněk Vaníček k usnesení představenstva uvádí, že Asociace se k výzvě vrátí i na výroční konferenci, která proběhne v Praze ve dnech 23. a 24. dubna. „Na této konferenci se ovšem Asociace rovněž zásadně ohradí proti úvahám o tom, že start digitalizace by měli pomáhat financovat právě provozovatelé kabelových, satelitních a dalších alternativních platforem. Takzvané „must carry“, tedy povinné zařazení digitálních zemských programů komerčních subjektů do vysílání právě těchto platforem, tak jak o to někteří z nich usilují, by bylo neúnosné a vyvolalo by vleklý soudní spor s mezinárodním dosahem,“ varuje Zdeněk Vaníček.

Zdeněk Vaníček
ČAKK





Reklama




Vybrané články