Quantcast

Galaxie sport slaví páté narozeniny

| Tisk

logo
Je to již pět let, co sportovní program Galaxie sport získal licenci a mohl tak zahájit své vysílání. Stalo se tak přesně 1. dubna 2002. Od té doby prošel tento jedinečný sportovní program výrazným vývojem v obrazové a zvukové kvalitě, programové struktuře, počtu přímých přenosů, ale i zlepšení informovanosti diváků a medií prostřednictvím nových internetových stránek.

V Hradci Králové 2. dubna 2007 – Český sportovní program Galaxie sport oslavil včera 1. dubna již 5. výročí od zahájení vysílání. Již pět let Vám přinášíme atraktivní záběry z nejkvalitnějších světových sportů. Poslední rok vysílání opět zaznamenal hned několik vysílacích rekordů. V průběhu loňského roku jsme mohli sledovat stále rostoucí počet předplatitelů Galaxie sport a výsledky na sklonku roku ukázaly, že magická milionová hranice byla pokořena. Do roku 2007 vstoupila Galaxie sport s rekordním počtem předplatitelů a nyní aktuální výsledky ukazují, že tento sportovní program mělo k 28. únoru předplaceno 1 119 772 domácností v ČR a SR! To znamená, že Galaxii sport má možnost sledovat téměř 3 136 000 diváků.

Další zajímavé číslo, které jistě potěšilo nejednoho sportovního fanouška byl počet odvysílaných přímých přenosů. V roce 2006 Galaxie sport odvysílala celkem 835 přímých přenosů, což v součtu představovalo celých 1636 hodin živého vysílání. Oproti předešlému roku jsme zde zaznamenali více než 30-ti % nárůst.

V tomto trendu bude Galaxie sport i v šestém roce své existence. V sezoně 2006 – 2007 jsme již navýšili počet přímých přenosů u všech klíčových sportů. Nyní potěšíme i fanoušky baseballu, konkrétně pak MLB. Ti se již nyní mohou těšit na 14 přímých přenosů ze základní části, 6 přímých přenosů z play-off a celou Světovou sérii.

Nezapomínáme ani na fanoušky ostatních sportovních odvětví. V den 5. narozenin Galaxie sport jsme jako novinku odstartovali MS v motokrosu, ze kterého odvysíláme přímé přenosy ze všech Velkých cen. Tenisoví nadšenci jistě již zaznamenali vysílání prestižních turnajů série ATP Masters. I v letošním roce odvysíláme všech devět turnajů včetně závěrečného turnaje sezóny Turnaje mistrů. V letních měsících si na své přijdou fanoušci golfu při sledování vybraných turnajů PGA Tour a Euro PGA. Dále připravujeme celou řadu přímých přenosů z evropského šampionátu beachvolejbalu – Nestea European Championship Tour či motokrosové freestyle exhibice RedBull X-Figthers.

Jak již bylo na začátku zmíněno, i webové stránky sportovního programu Galaxie sport prošly významným vývojem. Z původních internetových stránek se stal komplexní zpravodajský portál ze světa sportu. Na známé adrese www.galaxie-sport.cz mohou diváci najít nejaktuálnější informace ze sportů vysílaných nejen na Galaxii sport. Velkou novinkou, kterou by diváci neměli přehlédnout, je možnost sledování aktuálních sportovních zpráv, tzv. Sportovního Expresu, přímo na našich webových stránkách. Dále pro zkvalitnění a zjednodušení informovanosti našich diváků, předplatitelů a novinářů také došlo ke spuštění nového informačního serveru tzv. Presswebu. Na tomto serveru jsou pravidelně zveřejňovány aktuální tiskové zprávy, informace o Galaxii sport, týdenní programové schéma, popřípadě i programové změny.

Děkujeme všem našim divákům za jejich přízeň a věříme, že v dalším roce vysílání připravíme sportovním nadšencům mnoho dalších skvělých zážitků.



Eva Novotná
tisková manažerka
Galaxie sport, s.r.o.
2.4.2007





Reklama




Vybrané články