Quantcast

Trikolor dnes oficiálně spustil balík placených TV

| Tisk

Paket Trikolor TV odstartoval v Rusku v roce 2005. Bezplatný paket původně obsahoval jen 15 televizních kanálů, které byly dostupné na výrobcích firmy General Satellite. Službu Trikolor využívá 800 tisíc domácností.

Během letošního roku by se měl zvýšit počet domácností s Trikolor TV na 1,2 milionu. Technicky je služba dostupná pro 50 milionu diváků v západní části Ruska a je určená především pro domácnosti, které mají problémy s příjmem pozemní TV.

Platforma Trikolor byla spuštěna v listopadu 2005 na jednom transpondéru satelitu Eutelsat W4 (36°E) v kódovacím systému Z-Crypt/DRE-Crypt. Balík původně obsahoval jen národní a regionální programy bez jakýchkoliv poplatků (vysílání FTV - free to view).

Nyní se služba rozšiřuje o placené programy - 12 nových stanic je nabízeno v šesti balíčcích. V každém jsou umístěny dva programy.

Paket Detskyj (dětský) obsahuje Rapeta TV a Telenjana. Kino paket přináší stanice Dom Kino a Mnogo TV. Sportovní nabídka je složena z kanálů Bojec a Actoplus. Paket Poznavatelnyj nabízí kanály 365 dnej a Teleputeshestvia. Balík Humor TV přináší stanice Veselnoje TV a Komedia TV. Předplatné stojí 8 eur ročně, všech 5 balíčků 16 euro ročně.

Poslední šestý balík Nočnoj nabízí stanice Russkaja noč a Nočnoj klub. Předplatné je 14 eur ročně.

Mordachev Viacheslav, CEO společnosti National Broadcasting Company k tomu uvedl: "S vysokými požadavky ruských televizních diváků na nové digitální programy jsme přesvědčeni, že naše nová nabídka bude populární. Naše placené balíčky také představují novou platformu pro ruský a mezinárodní obsah provozovatelů oslovit televizní domácnosti v Rusku".

technické parametry Trikolor TV:

satelit: Eutelsat W4 (36°E)
kódování: Z-Crypt/DRE-Crypt

bezplatné programy
kmitočet: 12,226 GHz
polarizace: levotočivá


SR: 27500
FEC: 3/4

placené programy
kmitočet: 12,190 GHz
polarizace: levotočivá
SR: 20000
FEC: 3/4

redakce





Reklama




Vybrané články