Quantcast

Seca2 i u dalších paketů

| Tisk

Seca2 i u dalších paketů

Letošní rok byl označen bojem vysílacích společností proti neoficiálnímu příjmu programů v několika systémech. Vzpomeňme na leden a únor, kdy došlo k plošné výměně přístupových karet Viaccess u několika provozovatelů pay-tv (STV, Sex View, Ultra Blue...). Další výměny karet následovaly i u diváků Pink+ v kódu Irdeto. V obou případech byly divákům bezplatně vyměněny původní přístupové karty za karty nové generace lépe zabezpečeny proti zneužití.

CANAL SATELITE DIGITAL DE ESPANA
Též i provozovatel Canal+ v jednotlivých zemích, kde působí, vymění v tomto roce přístupové karty Seca u všech abonentů. První kroky byly již učiněny ve Španělsku u pay-tv platformy Canal Satelite Digital de Espana (dále jen CSD), kde již 10.4. byly vyřazeny všechny neoficiální karty u PPV kanálů Taquilla (včetně hard core stanic). V minulých dnech dochází k dalším změnám. CSD v této chvíli používá již výhradně nový ident 0064, pod kterým pracují jen nové karty CSD.

CYFRA+
Od 26.dubna byla Seca2 (nový ident 0065) zprovozněna u většiny programů v paketu Cyfra+. V současnosti jsou tak veškeré kanály kódovány v Seca/ Mediaguard a CryptoWorks, kde v systému Seca/ Mediaguard je již dostupná jak na nových kartách, tak i na původních, které se doposud používají. Staré přístupové karty Cyfra+ budou funkční zřejmě do konce května 2002. Poté Cyfra+ bude dostupná jen na nových přístupových kartách, které bude společnost v nejbližších dnech rozesílat abonentům paketu Cyfra+...
Ve druhé fázi počítá provozovatel platformy CYFRA+ i s výměnou přístupových karet CryptoWorks (Wizja TV) z důvodu značné ztráty těchto karet.

TELE+ DIGITALE
Na plošnou výměnu přístupových karet Seca za nové bezpečnější proti nalomení (tzv. Seca2)
se připravují i v Itálii, kde by měla být Seca2 'v provozu' již od června. Je však zajímavé, že TELE+ doposud netestuje na žádném kanálu nový ident (Secu2), jako v minulosti CSD i Cyfra+.

CANAL+ DIGITAAL NL
Poslední etapa výměny dekódovacích karet Seca bude provedena v září až říjnu 2002 v Holandsku u paketu CANAL+ DIGITAAL SATELLIET. Dodejme jen, že část paketu je kódována i systémem Irdeto. Ten by měl být používán u některých programů i v budoucnu.



podle satkurier.pl


Parabola.cz





Reklama




Vybrané články