Quantcast

Programy na kartách autoupdate

| Tisk

Programy na kartách autoupdate

V posledních měsících dostávají některé vysílací společnosti od hackerů 'rány pod pás'. Nejen že jsou prolomeny takřka již všechny pakety na všech pěti systémech, které 'pracují' se starými přístupovými kartami ale poslední dobou se začíná podpora ze stran hackerů dále zlepšovat. Společnosti, aby snížily ztráty z pirátského příjmu, podnikly několik kroků - mezi nimi i častější změny klíčů. Tento krok, který byl dříve postrachem 'černých' diváků, ztratil na svém významu. Nové klíče pro pakety jsou známy ve většině případů podstatně dříve, než je začne provozovatel plně využívat.

Časté změny kódů si u diváků vždy vyžádaly častější potřebu kartu přeprogramovat. Pro některé neoficiální karty (Seca/ Mediaguard či Viaccess) proto vznikly náplně, které umějí vkládat kódy protřednictvím dálkového ovládání. Stačí zvolit patřičnou položku v menu modulu a zadávat postupně číselnou řadu. Po několika málo minutách již bylo možné sledovat opět oblíbené propgramy v uvedených systémech.

Na řadu však přichází software autoupdate (často zkráceně označované jako auto či au), který si dokáže najít nové klíče sám. Není třeba kartu neustále přeprogramovávat a ani zadávat nové klíče pomocí DO.

V současné době je hitem náplň Nagravision autoupdate, která je vhodná zvláště pro dekódování polského balíku Polsat2 Cyfrowy. Tento provozovatel, zřejmě po uvolnění nového softu do starých modulů Irdeto (FreeCam2-018), začal často měnit kódy a kartu bylo třeba denně přeprogramovávat. V současnosti mění Polsat kódy i 2x denně. Ovšem to není maximum z možností, které provozovatel má. Kódy může měnit třeba každých 10 min, což prakticky trvale vyřazuje pirátské karty.

V příjmu paketu Polsat2 Cyfrowy pomůže (kromě oficiálního příjmu) již jen Nagravision autoupdate. V praxi to znamená, že divák musí mít kartu FUN 3 nebo 4 naprogramovanou na autoupdate a přijímač s vestavěným dekodérem Nagravision (u nás zřejmě nejznámější Humax NACI-5700) či modul Nagravision. Obojí se v posledních době velmi obtížně shání. Dá se však nahradit. Místo Humaxe 5700 lze použít bez problémů i Humax CRCI-5500, který je velmi populární i v ČR, a nahrát do něj sw na přeměnu vestavěného dekodéru CryptoWorks na Nagravision. V praxi úpravou získáme Humax NACI-5700 s vlastnostmi, které má 'originál'. Ovšem i v jiném přijímači než Humax 5700 či 5500 lze přijímat Nagravision. Stačí mít některý ze starších modulů Aston, které lze přeměnit na Nagravision.

Pak stačí jen kartu správně naprogramovat a vyčkat 2 až 3 minuty na 'oživení' karty na některých programech paketu Polsat2 Cyfrowy (dále jen P2C).

Neoficiální příjem paketu P2C je velkým problémem před blížícím se MS 2002. Provozovatel paketu získal totiž veškerá vysílací práva na tento šampionát.

Podobně jako pro provozovatele paketu P2C jsou náplně Nagra auto velkým varováním pro provozovatele paketů Via Digital i TV Cabo Portugal (satelity Hispasat)...




podle www.satkurier.pl

Parabola.cz





Reklama




Vybrané články