Quantcast

Nonstop Kino HD od března pod názvem Filmbox HD

| Tisk

logo Filmový kanál Nonstop Kino HD filmové a distribuční společnosti SPI International bude od 1.3.2008 vysílat pod nový jménem Filmbox HD. Server parabola.cz o tom informovala Martina Vazačová, PR manažerka SPI International Czech republic s.r.o. Vedle změny názvu se divákům představí nové logo, se kterým se budou od výše uvedeného data setkávat na obrazovce po přepnutí na tento HD filmový kanál.

Zároveň dochází i ke změně internetové stránky, na kterých najdete bližší informace o programu FILMBOX HD na www.filmboxhd.eu. "V oblasti programové struktury a skladby vysílaných filmů nedochází k žádné změně a FILMBOX HD Vám i nadále bude nabízet ty nejkvalitnější filmy v HD kvalitě," upozornila Martina Vazačová.

Důvody ke změně názvu jsou zřejmé: provozovatel hodlá vybudovat jednu silnou značku tématických kanálů Filmbox. Z toho důvodu došlo k 1.1.2008 v České republice a na Slovensku k přejmenování SD stanice Nonstop Kino na Filmbox Extra. Provozovatel se tak vrátil k názvu, se kterým počítal již před uvedením stanice Nonstop Kino na český a slovenský trh.

Pod starým názvem funguje SD kanál Nonstop Kino ještě v Polsku. SPI naplánovalo přejmenování programu na Filmbox Extra na tomto trhu k 1.3.2008. Tedy na stejný den, ve kterém bude přejmenován i program Nonstop Kino HD.

Kanál Nonstop Kino HD, budoucí Filmbox HD, je mezinárodní filmový program šířený ve vysokém rozlišení. Program je vysílán v kabelových sítích a IPTV platformách v České republice, na Slovensku, v Maďarsku a Polsku. Pro polské diváky je dostupný i DTH z placené televize "N" (Televize nové generace) na satelitu Hot Bird 7A (13°E). Signál slouží jako distribuční a je zde vysílána i česká audio stopa.

technické parametry Nonstop Kino HD (Filmbox HD):

satelit: Hot Bird 7A (13°E)
kmitočet: 11,449 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 2/3


norma: DVB-S2
kompresní formát: MPEG-4
service ID: 15034
video PID 531
audio PID: 631 (česky), 731 (polsky)
kódování: Conax

Společnost SPI hodlá se svými programy letos expandovat i na rumunský trh. U české Rady pro rozhlasové a televizní vysílání má licencované i další regiony - země bývalé Jugoslávie (Srbsko, Chorvatsko, Černá Hora a Slovinsko) a Bulharsko. Licenci na rodinu programů Filmbox drží společnost HELP FILM, s.r.o.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články