Quantcast

Novinky v dekódování a příjmu pay-tv (13.)

| Tisk

Novinky v dekódování a příjmu pay-tv (13.)

Rok 2002 byl vyhlášen bojem provozovatelů placené TV proti nelegálnímu příjmu, který způsobuje společnostem značné ztráty. Někteří provozovatelé již karty vyměnili, někteří se teprve chystají.

SECA / MEDIAGUARD
Po téměř bleskové plošné výměně přístupových karet Seca/ Mediaguard ve Španělsku na programy pakety Canal Satelite Digital de Espana čeká plošná výměna dekódovacích karet také abonenty paketu Nowa Cyfra+. Nový ident (tzv. Seca2) bude provozovatel používat již od 15.května 2002. Od tohoto data dojde v dalších dnech k aktivaci nových karet Cyfra+, které nahradí původní. Používáním nových přístupových karet, podobně jako u paketu CSD, dojde k výpadku všech neoficiálních karet Cyfra na programy paketu Cyfra+.

Paket Cyfra+ vysílá v kódu Seca/ Mediaguard na satelitech Hot Bird 13E na kmitočtech 10,719 GHz (polarizace vertikální), 10,891 GHz (polarizace horizontální) a 11,283 GHz (polarizace vertikální). SR je ve všech případech 27500 a FEC 3/4. Některé další programy jsou vysílány na transpondérech italského paketu Tele+ Digitale.

VIACCESS
Výměna karet se v minulých týdnech dotkla i abonentů korejského programu Channel SUN. Z toho důvodu byl program Channel SUN vysílán z technických důvodů v minulých dnech volně. Nyní je již program opět zakódován a používá nový ident (tzv. Viaccess2). A program i v tomto případě vypadl z mnoha pirátských karet.



Channel SUN vysílá na satelitu Hot Bird 5 (pozice 13E), v paketu Globecast na kmitočtu 11,623 GHz, polarizace vertikální, SR 27500, FEC 3/4.


Parabola.cz





Reklama




Vybrané články