Quantcast

Discovery World od 18. dubna v Digi TV

| Tisk

logo Na středoevropský trh v pátek 18. dubna 2008 vstoupí stanice Discovery World a nahradí původní program Discovery Civilisation. Program je součástí satelitní platformy Digi TV. Televize Discovery World slibuje široký rozsah žánrů dokumentárních pořadů - mix historických, kulturních dokumentů a dále příběhy ze života, dokumenty o průzkumech a bádání.

Discovery World (DW) přinese dokumentární filmy včetně série Discovery Atlas (lokální zvyky a fascinující příběhy jejich lidí). Filmy jsou natočeny ve formátu high-defition TV (HD). Diváci DW se mohou dále těšit na historický seriál Monarchy (o britské monarchii). Renomovaný historik Dr David Starkey přiblíží krvavou historii britských králů a královen.

DW exkluzivně nabídne uznávanou historickou řadu WEAPONOLOGY o technických inovacích a vývoji zbraní. Další dokumenty FBI FILES, Dr G MEDICAL EXAMINER a FORENSIC DETECTIVES se zaměří an vyšetřování trestných činů. Pro příznivce přírody bude ve vysílání kanálu DW série dokumentů MUMMY AUTOPOSY, která mísí živou historii se soudními záhadami. Seriály FINAL DAYS OF AN ICON přinese dokumentární filmy o životě hvězd z politiky, hudby, módy a sportu. Poslední dny v životě ikon jako např. Gianni Versace, Jima Morrisona a Charlese De Gaullea. Discovery World plánuje do vysílání také oceněný dokumentární film Timothy Treadwella GRIZZLY MAN.

technické parametry příjmu Discovery Cilivisation / Discovery World pro DTH (direct to home) příjem:

satelit: Intelsat 10-02 (1°W)
platforma: Digi TV
kmitočet: 12,723 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S
kompresní formát: MPEG-2


service ID: 1028
video PID: 528
audio PID: 678 (anglicky), 718 (maďarsky)
kódování: Nagravision 2 + Nagravision 3

Discovery World (Civilisation) je jeden z trojice digitálních dokumentárních kanálů na platformě Digi TV. Dále jsou v nabídce z Discovery Networks programy Discovery Science a Discovery Travel and Living. Všechny tyto tři programy nejsou lokalizované do češtiny/slovenštiny a na Digi TV se vysílají pouze v anglickém a maďarském jazyce. V češtině a slovenštině vysílá program Discovery Channel Hungary, který je součástí platforem Digi TV i UPC Direct.

Začátkem dubna došlo k další změně v Discovery Networks - kanál Discovery Science vysílá v nové vizuální a programové proměně. Nová podoba byla inspirována periodickou tabulkou prvků.

redakce





Reklama




Vybrané články