Quantcast

Nova HD již pouze na nové frekvenci Skylink

| Tisk

logo Česko-slovenská satelitní platforma Skylink oznamuje ukončení satelitní distribuce televizní stanice Nova HD na původní frekvenci.

Program Nova HD byl vysílán od října 2008 na frekvenci 11 797 MHz spolu s jinými SD programy Skylinku. Po spuštění nového DVB-S2 transpondéru s frekvencí 12 109 MHz koncem března 2009 došlo k přesunu Novy HD na tento nový transpondér. Po přechodnou dobu však zůstalo zachováno vysílání Novy HD i na původní frekvenci.

Dnes odpoledne bude toto přechodné období vysílání Novy HD na dvou frekvencích ukončeno. O změně parametrů byli zákazníci Skylinku písemně vyrozuměni a na původní frekvenci bude po určitou dobu umístěna textová informace o nových parametrech pro naladění.
Původní parametry
satelit: ASTRA 23,5°E
frekvence: 11 797 MHz
polarizace: Horizontál
norma: DVB-S
SR: 27 500 kS/s
FEC: 3/4

Nové parametry
ASTRA 23,5°E
12 109 MHz
Horizontál
DVB-S2 / QPSK
27 500 kS/s


9/10

Program NOVA HD je součástí neplacené programové nabídky Skylinku pro území České republiky. Jedná se o nejúspěšnější českou televizní stanici, která jako první zahájila vysílání ve formátu HDTV.

Pro příjem programu NOVA HD je zapotřebí satelitní přijímač HDTV (DVB-S, DVB-S2 / MPEG4) s dekódovacím modulem CryptoWorksTM a dekódovací kartou Skylink (nebo TT Kartou TRADE and TECHNOLOGY). Obraz v nejvyšším rozlišení je možno sledovat nejlépe na televizním přijímači Full HD propojeném se satelitním přijímačem kabelem HDMI.

V současné době mají zákazníci Skylinku v České republice možnost přijímat 7 programů vysílaných s vysokým rozlišením obrazu – HDTV. Jsou to programy Nova HD, Eurosport HD, FILMBOX HD, Discovery HD, History Channel HD, Brava HDTV a promo vysílání NOVY Sport HD.
Ještě do letošního léta přibude do nabídky Skylinku další HD program a na podzim 2009 zahájí vysílání HD program České televize.

redakce





Reklama




Vybrané články