Quantcast

Muzika CS, Kino CS, Doku CS, Europa Cinema mají licenci

| Tisk

Na český a slovenský trh mohou vstoupit nové tématické kanály společnosti FILM EUROPE, s.r.o. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) udělila satelitní licence novým projektům Muzika CS, Kino CS, Doku CS a Europa Cinema. Za společností FILM EUROPE stojí Ivan Hronec, generální manažer společnosti SPI International, provozovatel kanálů Filmbox, Filmbox Extra, Filmbox HD a Nostalgia na českém a slovenském trhu. Všechny licence platí 12 let.

MUZIKA CS je charakterizován jako hudební kanál zaměřený na české a slovenské klipy.

KINO CS - kanál československých, českých a slovenských filmů. Kanál hodlá čerpat filmy z národních filmových archívů. Jde víceméně o obdobu projektů CS Film a Nostalgia. Podle neoficiálních informací by měl kanál Nostalgia rebrandovat na Kino CS a cílem přiblížit název skutečnému obsahu. Na trhu pak ale může docházet ke zmatkům programů obdobných názvů a obsahů - CS Film a Kino CS. Připomeňme obdobné problémy s názvy z dřívějších let - zpravodajský ČT24 a parlamentní 24cz. Problém se "vyřešil" až po zániku parlamentní televize.

DOKU CS - stanice má přinést dokumentární snímky českých a slovenských tvůrců.

Europa Cinema - filmy evropské produkce.

Všechny 4 programy společnosti Film Europe - Muzika CS, Kino CS, Doku CS a Europa Cinema - budou určeny pro český a slovenský trh. Mají se vysílat jako placené stanice prostřednictvím satelitu Astra na pozici 23,5°E. Obě platformy Skylink a CS Link se zařazením těchto programů do své podzimní nabídky ale nepočítají. Vyplynulo to z vyjádření obou poskytovatelů placené televize.



Připomeňme, že společnost HELP FILM, s.r.o., která si doposud licencovala u české Rady všechny své kanály SPI, před rokem získala licenci na hudební programy Nostalgia Musica TV a Revolution TV. Ani jeden z nich nezahájil vysílání a provozovatel tak zřejmě přijde o vysílací licence.

Na českém trhu již působí hudební Óčko, v kabelech také Music Box a od konce listopadu i česká verze MTV.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články