Quantcast

SES objednává satelity Astra 2E, Astra 2F, Astra 2G a Astra 5B

| Tisk

logo Globální satelitní operátor SES S.A. uzavřel kontrakt se společností Astrium, plně vlastněnou EADS, ohledně dodávky nových telekomunikačních satelitů, které budou pracovat na dvou orbitálních pozicích - 28,2E a 31,5E.

Součástí kontraktu je dodání čtyř telekomunikačních satelitů Astra 2E, Astra 2F, Astra 2G a Astra 5B, které budou složit na dvou stávajících orbitálních pozicích Astry - 28,2 stupně východně a 31,5 stupně východně a umožní provozovateli satelitů rozšířit flexibilitu flotily v následujících letech. Satelity budou vyneseny na orbit v letech 2012 až 2014. Očekávaná životnost každného satelitu je naplánována na 15 let.

Všechny 4 nové kosmické aparáty budou zhotoveny na bázi platformy Eurostar E3000, nejnovější verzi série Eurostar. Na této platformě bylo objednáno celkově 60 satelitů. Skupina SES na platformě Eurostar E3000 vlastní družici Astra 1M a před vynesením začátkem příštího roku je Astra 3B (cílová pozice 23,5E). V současné době je ve fázi konstrukce další satelit Astry - Astra 1N.

"Tato významná investice do nových satelitních kapacit posílí postavení SES ASTRA na pozici 28,2°E, zejména pro britské a irské trhy a zvýší pokrytí ve východní Evropě z 31,5° východní délky," řekl Romain Bausch, prezident a CEO společnosti SES.

Tři ze čtyř nových satelitů budou pracovat na orbitální pozici 28,2°E. Půjde o družice Astra 2E, Astra 2F a Astra 2G, které budou určeny pro další generaci šíření vysílání, VSAT a širokopásmových služeb v Evropě a Africe s kapacitou v Ku a Ka pásmu.

Transpondéry v Ku pásmu poskytnou kapacitu SES Astra pro zajištění a zabezpečení stávajících služeb pro DTH trhy - Velkou Británii a Irsko. Satelity jsou navrženy tak, aby splňovaly požadavky největších poskytovatelů DTH free-to-air a pay-tv služeb, což zahrnuje panevropský svazek a tzv. spot beam (pokrytí omezeného území Evropy). Kapacitu budou využívat BSkyB (provozovatel Sky Digital), BBC, ITV, Freesat, Channel Four, UK TV, Virgin Media, Five, MTV a Discovery. Kapacita v Ka pásmu přinese další generaci širokopásmových služeb Astra2Connect v Evropě.

Satelity Astra 2E, 2F a 2G budou mít také novou kapacitu v Ku a Ka pásmu pro SES WORLD SKIES divizi, která dodává služby v Africe a zemích Středního Východu. Nová kapacita umožní rozšířit služby pro dnes využívaný přepínatelný svazek na satelitu Astra 2B pro oblast západní Afriky.



Astra 5B bude určena pro orbitální pozici 31,5°E a umožní rozšířit služby pro trhy východní Evropy - DTH, DTC a distribuční signály pro DVB-T sítě.

SES aktuálně provozuje na pozici 28,2°E satelity Astra 2A, Astra 2B a Astra 2D. Na pozici 31,5°E v současnosti pracuje družice Astra 2C.

redakce





Reklama




Vybrané články