Quantcast

ČAEK 2012: Pirátské aktivity v prostředí Internetu

| Tisk

„Pirátské“ aktivity na Internetu, jejich vývoj a důsledky budou jedním z důležitých témat konference v rámci letošního kongresu České asociace elektronických komunikací o. s. (ČAEK). Konference se koná 25. dubna 2012 v hotelu Crowne Plaza v Praze - Dejvicích.

Se stále prudším rozvojem komunikačních technologií, elektronického obchodu, s jejich zpřístupněním velkému počtu obyvatel, je tato problematika ožehavější a stává se tématem různých iniciativ i společenských střetů,“ říká prezident ČAEK Zdeněk Vaníček. Příkladem mohou být nedávné protesty kvůli mezinárodní „protipirátské“ smlouvě ACTA a s tím spojené aktivity skupiny Anonymous.

Nejde již pouze o technologickou ochranu duševního vlastnictví nebo autorských práv na sítích. V propojeném a elektronicky obchodujícím světě zasahuje tato otázka do oblasti globálních obchodních strategií, mezinárodních smluv na ochranu duševního vlastnictví a spravedlivého obchodu. Jsme proto rádi, že účast v panelové diskusi na dané téma přijal například bývalý poslanec britského parlamentu a odborník v této oblasti Gary Waller,“ dodává místopředseda představenstva ČAEK Jan Dašovský.

Dodatečné informace k panelové diskuzi:

• Název: Otázka „pirátských“ aktivit v prostředí Internetu
• Místo a čas: hotel Crowne Plaza Prague v Praze-Dejvicích, 25. 4. 2012, 12.00 – 13.15 hod.
• Účastníci:
Gary Waller – poslanec Britského parlamentu (1979-97), bývalý předseda, Conservative Technology Forum, zastupitel Rady hrabství, Epping Forest District Council, London Olympic Ambassador

Martin Maisner – advokát a partner ROWAN LEGAL, člen české ČAK, slovenské SAK a mezinárodní advokátní komory IBA, specialista na právo IT a otázky kybernetické bezpečnosti, mezinárodní rozhodce a člen rozhodčích institucí (RSHKAK, ASA, LCIA), viceprezident pro vnější vztahy ČSSI (České společnosti pro systémovou integraci), člen MULTILAW – mezinárodní asociace nezávislých advokátních kanceláří

Petra Smolíková – zástupkyně ředitele úřadu, Ministerstvo kultury

Markéta Prchalová – ředitelka České protipirátské unie

Karel Žalud – vedoucí právního oddělení, UPC Česká republika

Josef Šlerka – vedoucí oboru, Studia nových médií FF UK
Moderuje: Jiří Peterka

Informace k organizaci konference ČAEK:
Česká asociace elektronických komunikací o. s. (ČAEK) pořádá svou každoroční konferenci v rámci kongresu s mezinárodní účastí dne 25. dubna 2012 v hotelu Crowne Plaza Prague v Praze-Dejvicích. Hlavním tématem výročního setkání ČAEK bude „Svět sítí a služeb elektronických komunikací a vysílání“. Program konference je kromě diskuse o pirátství na internetu rozdělen ještě do následujících tématických bloků:

• Digitální Česko a reforma evropského předpisového rámce pro sítě a služby elektronických komunikací;

• Audiovizuální mediální služby a ochrana obsahu, návrh zákona o audiovizi;

• Maximální užitek širokopásmových služeb – vzkaz představitelů průmyslu elektronických komunikací, vysílání a převzatého vysílání státní správě.
Program konferenční části kongresu a další aktuální informace jsou k dispozici na webových stránkách: www.caek.cz

Nad Kongresem ČAEK 2012 převzal záštitu rektor ČVUT v Praze prof. Ing. Václav Havlíček, CSc. Konferenční část zahájí Fabio Colasanti, prezident International Institute of Communications (bývalý generální ředitel Generálního ředitelství pro informační společnost a média Evropské komise), a Igor Němec, předseda Úřadu pro ochranu osobních údajů. V úvodní besedě dále vystoupí Pavel Dvořák, předseda Rady Českého telekomunikačního úřadu, Ladislav Mikuš, předseda Telekomunikačního úřadu Slovenské republiky, Hynek Brom, I. místopředseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže a Jan Duben, ředitel sekce harmonizace a komunikačních služeb Ministerstva průmyslu a obchodu. Účastníci úvodní panelové diskuze budou besedovat o těchto otázkách:

Usnesení vlády České republiky ze dne 19. ledna 2011 č. 50, o Státní politice v elektronických komunikacích - Digitální Česko, kterým vláda schválila Státní politiku v elektronických komunikacích - Digitální Česko.

Rozvojová kritéria v přídělech rádiových kmitočtů v pásmu 790 - 862 MHz, ve smyslu bodu 6.2 Státní politiky v elektronických komunikacích.



Reforma předpisového rámce pro elektronické komunikace ve světle stanovisek EP, Rady a Komise a novely zákona o elektronických komunikacích

Sepětí a rozsah ochrany hospodářské soutěže v regulovaném prostředí elektronických komunikací

Ochrana soukromí a svět elektronických komunikací

PR článek

Mgr. Evžen Staněk
tiskový mluvčí Kongresu ČAEK 2012





Reklama




Vybrané články