Quantcast

Animal Planet HD vstoupil do paketu freeSAT by UPC Direct

| Tisk

logo Zákazníci satelitní služby freeSAT mohou od dnešního dne přijímat další kanál v HD rozlišení - Animal Planet HD. FreeSAT je tak první satelitní platformou v Česku a na Slovensku, která bude tento program svým zákazníkům poskytovat.

Animal Planet HD je dokumentární kanál, který zdůrazňuje vztah mezi lidmi a zvířaty. Stanice Animal Planet HD vysílá stejný obsah jako Animal Planet v klasickém SD rozlišení. Liší se kvalitou obrazu a zvuku.

Vlastníkem stanice Animal Planet (HD) je společnost Discovery Networks CEEMEA, která na platformě freeSAT by UPC Direct poskytuje už jeden program v HD rozlišení - Discovery HD Showcase. Ve stejné platformě jsou také i další SD programy pod značkou Animal Planet a Discovery.

technické parametry:

satelit: Thor 5 (0,8°W)
kmitočet: 11,785 GHz
polarizace: horizontální
SR: 30000
FEC: 3/4
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK
service ID: 4208
video PID: 514 / MPEG-4/HD
audio PIDy: 649 česky, 648 anglicky, 650 maďarsky
CA systém: CryptoWorks, Irdeto, Nagravision, Conax



Technická kvalita Animal Planet HD je vynikající. Program se vysílá s video bit ratem cca 11 Mbit/s.

Animal Planet HD se objevil na kapacitě satelitu Thor 5 (0,8°W) s panevropským pokrytím. Signál bude poskytován jak zákazníkům ve střední a východní Evropě (freeSAT a UPC Direct, Focus Sat), tak i klientům v severní Evropě (Canal Digital). Signál je společný. Původní technické testy Animal Planet HD s českou a maďarskou audio stopou probíhaly na satelitu Thor 6 s pokrytím severní části Evropy.

Animal Planet HD je jednou z avizovaných programových novinek freeSAT by UPC Direct. Další novinky představí v lednu.

Platformy lucemburské společnosti UPC DTH v posledních měsících získávají nové klienty. Nedávno společnost v Česku získala 100 tisícího abonenta ve své novodobé historii.

redakce





Reklama




Vybrané články