Quantcast

Deluxe Lounge HD skončil. Zákazníci Skylink přijímají Deluxe Music HD

| Tisk

logo Německý relaxační kanál Deluxe Louge HD ukončil vysílání. Provozovatel stanice Just Music Fernsehbetriebs GmbH umístil na distribuční satelit Astra 3B (23,5°E) videoklipový kanál Deluxe Music HD. Tento program nyní mohou přijímat abonenti satelitní platformy Skylink, kteří mají aktivní nabídku HD Plus, Multi HD, Komplet či si jej nastavili v nabídce Flexi 7.

"Programovou smlouvu máme na Deluxe Louge HD," upozornil Jaromír Glisník, předseda společnosti M77 Group, která službu Skylink a CS Link provozuje. Podle něj tak není jasné, zda program zůstane v nabídce Skylink i nadále. Vše se může rozhodnout hned na začátku roku 2013.

Televizi Deluxe Music původně provozovala společnost Deluxe Television. Firmu v roce 2004 založili podnikatelé Markus Langemann a Cosmin-Gabriel Ene. Společnost vyvíjí, vyrábí a prodává hudební pořady pro televizi a rádio pro diváky ve věku od 25 do 59 let. Kanál bez moderátorů Deluxe Music odstartoval 1.4.2005 a technicky je dostupný pro 30 milionů diváků prostřednictvím kabelových a satelitních služeb v Evropě.

V roce 2009 rozšířila společnost Deluxe Music svoje portfolio a spustila relaxační kanál Deluxe Louge HD, který se později stal součástí nabídky Skylink. Dále firma provozovala tématické hudební kanály Deluxe Rock, Deluxe Soul a Deluxe Groove, které byly poskytovány v IPTV službě Entertain společnosti Deutsche Telekom. Vysílání těchto tří stanic bylo ukončeno.


obrázek

Začátkem letošního roku se provozovatel Deluxe Music ocitl v úpadku a začal hledat nového majitele. O dva měsíce později Deluxe Music koupil provozovatel známé německé placené dokumentární stanice Planet, který se rozhodl zachovat stávající podobu programu. Nový FTA kanál se rozhodl využít i k propagaci svých placených stanic. Vedle televize Deluxe Music a Planet provozuje také programy Planet HD, hudební stanice Jukebox, RCK TV, RLX TV.

Těsně před Vánocemi začala Deluxe Music vysílat v HD rozlišení. Program Deluxe Music HD se stal součástí nabídky německé satelitní platformy HD+ (systém Nagravision) na satelitu Astra na pozici 19,2°E.

V současné době je Deluxe Music HD šířen na pozicích 19,2°E a 23,5°E.

technické parametry:

satelit: Astra 3B (23,5°E)
kmitočet: 12,032 GHz
polarizace: horizontální


SR: 27500
FEC: 9/10
norma: DVB-S2
modulace: QPSK
service ID: 6100
video PID 255
audio PID 259 (AC3)
CA systémy: CryptoWorks 0D96, Irdeto 0624 (oba systémy pro Skylink), Conax (pro Satellite BG) a Nagra Media Access (pro kabelové operátory)

redakce





Reklama




Vybrané články