Quantcast

15.4.2013 startuje WAU, TVP Rozrywka a SimpliTV

| Tisk

V polovině dubna startují ve třech sousedních zemích s Českou republikou nové projekty. Nové programy a služby startují na Slovensku, v Polsku a v Rakousku. U našich východních sousedů startuje třetí kanál televize JOJ pod názvem WAU, u severních sousedů TVP Rozrywka a jižních placená televize SimpliTV.

WAU - třetí kanál JOJ

logo Slovenská komerční televizní skupina JOJ rozšíří své portfolio. V pondělí ráno spustí svůj třetí kanál, který pojmenovala WAU. Provozovatel stanice chystá pro nový kanál atraktivní mix pořadů zaměřené především na mladší cílovou skupinu. WAU bude primárně cílit na mladé, moderní a městské ženy. Na své si mají přijít v programu WAU i moderní muži.

WAU bude vysílat různé žánry doku reality a reality show, lifestylové magazíny. Dále se ve vysílání objeví pořady o bydlení, vaření, nakupování, o svatbách, přípravách na rodičovství, o životním stylu, hubnutí, plastických operacích a dalších "ženských" tématech. Stanice se chce odlišit od své konkurence Doma a přinášet především program pro atraktivní mladší ženy.

Od počátku je WAU šířena v prvním celoplošném terestrickém multiplexu (DVB-T) na Slovensku a je také součástí nabídky satelitní platformy Skylink na družici Astra na pozici 23,5°E. V dalších satelitních sítích zatím nebude.

ČTĚTE TAKÉ:
* Nový kanál TV JOJ s názvem WAU odstartuje 15.4.2013
* WAU představila TV program na první týden

technické parametry - WAU:

satelit: Astra 3B (23,5°E)
kmitočet: 12,168 GHz
polarizace: vertikální
SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S
modulace: QPSK
CA systém: Irdeto/CryptoWorks (CAID 0624/0D96)

TVP Rozrywka - devátá stanice polské veřejnoprávní televize

Polská veřejnoprávní televize TVP (Telewizja Polska) se rozhodla rozšířit portfolio svých tématických programů o nový zábavní kanál s názvem TVP Rozrywka.

Nabídka TVP Rozrywka bude složena z nejlepších domácích zábavních pořadů. Televize využije bohatý archív TVP a také současnou produkci veřejnoprávního vysílatele. Diváci TVP Rozrywka se mohou těšit na satiru, kabaretní vystoupení, pořady typu talk show, estrády, koncerty, hudební pořady, soutěže a také komediální filmy a vybrané seriály.

Polský regulátor médií KRRiT (Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji) udělil TVP S.A. licenci na provoz specializovaného programu veřejnoprávní televize na konci února letošního roku. TVP Rozrywka bude v pořadí devátým tématickým kanálem TVP. Zároveň půjde o druhou stanici, která bude vysílat v rámci struktury TVP2.

Stanice bude vysílat 7 dní v týdnu denně od 6. hodiny ranní do druhé hodiny v noci.

TVP Rozrywka bude na satelitu součástí placené televize nc+ a distribuční trasy na družici Astra na pozici 19,2°E.

technické parametry - TVP Rozrywka:

satelit: Eutelsat Hot Bird 13A (13°E)
kmitočet: 10,834 GHz
polarizace: vertikální
SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK
CA systém: Conax (pro nc+)

satelit: Astra 1KR (19,2°E)
kmitočet: 10,862 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 7/8
norma: DVB-S
modulace: QPSK
CA systém: Videoguard

TVP Rozrywka bude také součástí polského DVB-T multiplexu 3. Stanice bude vysílat v moderním úsporném formátu MPEG-4/SD (H.264). Stanici tak naladí diváci v příhraničních oblastech jen s modernějšími televizory nebo set top boxy, které podporují MPEG-4.



SimpliTV - placená televize v Rakousku aneb plaťte za neplacené programy

logo V pondělí také startuje placená televize v Rakousku. Nová služba s názvem SimpliTV bude šířena prostřednictvím digitálních terestrických vysílačů v DVB-T2. Pro příjem budou zájemci potřebovat modernější televizor nebo set top box, který tento standard podporuje s CI+ rozhraním.

Bezplatně budou v nabídce programy ORF Eins HD, ORF 2 HD a Servus TV HD po registraci. Dále budou mít diváci možnost si objednat placený balíček s HD a SD obsahem. Ve vysokém rozlišení budou stanice Sat.1 HD, ProSieben HD, Das Erste HD, ZDF HD, RTL HD, Vox HD a dále řada SD programů RTL 2, Super RTL, Kabel Eins, Sixx, Arte, Eurosport, Phoenix, BR, N-TV, ZDFneo, CNN International, Deluxe Music, Nickelodeon, Sport1, KiKa, Playboy TV, DMAX, RTL Nitro, BR Alpha, Comedy Central a 4. Většina z nich je volně šířena na evropském satelitním systému Astra na pozici 19,2°E a za příjem stanic (vyjma Playboy TV) nezaplatí divák ani euro.

Předplatné SimpliTV stojí 10 eur měsíčně, roční zvýhodněná cena byla stanovena na 110 eur. Jednorázový aktivační poplatek provozovatel stanovil na 25 eur.

ČTĚTE TAKÉ:
* Rakouská DVB-T2 SimpliTV bude za 10 eur

redakce





Reklama




Vybrané články