Quantcast

Skylink vypne některé systémy CryptoWorks

| Tisk

logo Provozovatel satelitních sítí Skylink a CS Link , lucemburská mediální skupina M7 Group, ukončí provoz dvou ze tří systémů podmíněného přístupu CryptoWorks. Stane se tak již zítra 3. února 2015.

"3. 2. 2015 dojde, v souladu s dlouhodobým plánem přechodu na nový kódovací systém Irdeto, k vypnutí kódovacích systémů CryptoWorks – vypnuty budou dekódovací karty, jejichž sériová čísla začínají číslicemi 0 0002 85 a 0 197," uvedla dnes společnost M7 Group, provozovatel platforem Skylink a CS Link. "Vypínání se dotkne řádově již jen desítek aktivních karet, které, i přes opakovaná doporučení, nebyly doposud vyměněny za nové dekódovací karty Výměna M7," dodal operátor.



Z technického pohledu půjde o odpojení celého systému s CAID 0D70 a částečnému odpojení CAID 0D03. Znamená to, že provozovatel zablokuje možný neautorizovaný příjem programů veřejnoprávních vysílatelů. V provozu budou ještě systémy 0D03 s karty se sériovými čísly začínající 03436 a systém karet CS Link 0D0F.

Nejstarší kódovací systém CryptoWorks používá Skylink a CS Link u veřejnoprávních kanálů České televize (ČT1, ČT2, ČT Sport) a RTVS (Jednotka /STV1/, Dvojka /STV2/). Důvodem ukončení provozu starých systémů CryptoWorks je ukončení technické podpory CRW ze strany jeho vlastníka, společnosti Irdeto. Skylink postupně migroval na nové ICE a Irdeto karty.

redakce





Reklama




Vybrané články