Quantcast

SES (Astra) dodává služby pro 312 milionů TV domácností

| Tisk

logo Satelitní operátor SES (Astra) dnes oznámil zvýšení dosahu. V roce 2014 přijímalo programy ze satelitů operátora 312 milionů televizních domácností po celém světě a služby využívá 1,1 miliardy lidí celosvětově. To představuje nárůst o 7 procent ve srovnání s předchozím rokem.

SES každoročně provádí průzkum, včetně podrobných reportů Satellite Monitor v Evropě a ukazuje, že rostou trhy na rozvíjejících se trzích v Africe, Asii, Tichomoří a Latinské Americe, kde SES dosahuje do 7 milionu, 44 milionů, resp. 24 milionů domácností. V Evropě mají satelity Astra dosah do 154 milionů domácností, v Severní Americe do 84 milionů domovů.

Přímý zásah z flotily satelitů SES vzrostl ze 106 milionů v roce 2013 na 125 milionů celosvětově v roce 2014. Zatímco dosah kabelových sítí se snížil (-3 procenta), počet IPTV domácností zásobované signály ze satelitů SES se zvýšil o 21 procent na 38 milionů. Tato čísla trvale potvrzují zvyšování dosahu satelitů a jeho vedoucí pozici jako vysílací infrastruktury.

Výsledky SES Satellite Monitor také ilustrují důležitou roli satelitu jako infrastruktury a SES v Evropě. Satelity zůstávají nejrozšířenějším způsobem příjmu televizního vysílání v tomto regionu, které nyní přímo dosahují do více než 90 milionů domácností. Evropa zůstává pro SES nejsilnějším trhem, pokud jde o přímý dosah. Německo zůstává největším trhem pro DTH vysílání SES s 18 miliony domácností, zatímco Francie se stává zdaleka největším IPTV trhem, kde má téměř 11 milionů domácností, z nichž 9 milionů jsou nepřímo obsluhovány satelity Astra.



Data o dosahu rovněž potvrzují rozšíření televize ve vysokém rozlišení (HDTV) v Evropě , kde HD sleduje 47 milionů satelitních domácností (rok 2014) ve srovnání se 38 miliony o rok dříve. Z toho 77 procent evropských satelitních domácností sleduje HD nabídku ze satelitů SES. Na konci roku 2014 šířil satelitní operátor SES (Astra) po celém světě více než 6.500 televizních programů, z nich 1.800 bylo ve vysokém rozlišení.

"Výsledky každoročního průzkumu trhu SES a monitoring Satellite Monitor potvrzují vedoucí pozici SES jako televizní vysílací infrastruktury," uvedl Ferdinand Kayser, obchodní ředitel SES. "Neustále investuje, aby lépe jsme sloužili vysílacímu průmyslu a to zejména na rozvíjejících se trzích. Jako například SES 9, jenž bude zahájen v letošním roce a rozšíří možnosti skupiny SES a zabezpečí DTH vysílání v severovýchodní Asii, jižní Asii a Indonésii. Na druhou stranu výsledky ukazují, že africký trh je plný příležitostí a budeme nadále rozvíjet naše služby na podporu televizním provozovatelům a pomáhat jim zvyšovat počty diváků. Samozřejmě také působíme na vyspělých trzích jako je Severní Amerika a Evropa, kde pro SES bude hrát klíčovou roli nová generace video služeb," dodal.

redakce





Reklama




Vybrané články