Quantcast

NAT1 zahájí vysílání v květnu

| Tisk

NAT1Již v prosinci 2002 měla zahájit zkušební vysílání nová česká TV stanice NAT1. Provozovateli se však ještě zcela nepodařilo dořešit finanční zajištění provozu. Zahájení vysílání se proto posouvá na polovinu května 2003.

NAT1 je Nabídková televize, která bude představovat 24hodinový program prezentovaný v hodinových blocích různé druhy zboží. Velkým vzorem pro NAT1 jsou shoppingové giganti QVC, HSE či RTL Shop.

NAT1 sází na známé tváře...
Moderátory Nabídkové televize NAT1 budou Eva Jurinová a Zbyněk Merunka, známé a osvědčené tváře z TV obrazovky, které až do rozchodu CET21 s ČNTS v roce 1999 byly hvězdami české komerční televize Nova.

NAT1 v kabelu
Provozovatel NAT1 již v současné době jedná se všemi velkými provozovateli kabelové TV v České republice - se společnostmi UPC Česká republika, Intercable CZ a Tes Media. V úvahu přichází i expanze na Slovensko. NAT1 by se tak mohla dostat až do 500 tisíc domácností.

NAT1 na satelitu?


Zatím nevyřešená je i otázka satelitní distribuce NAT1. 'Nabídková televize nebude vysílat svůj program prostřednictvím satelitu, ale pouze v kabelových rozvodech. Satelit,ať za pomoci Czech-linku nebo INTV, bude jen pomocným nosičem signálu do přijímačů operátorů a není předmětem naší licence.', sdělil serveru Parabola.cz mluvčí NAT1 pan Martin Dvořák.

Podle našich informací je málo pravděpodobné, že se NAT1 objeví v paketu Czech Link (viz naše info z konce roku). Pravděpodobnější je distribuce signálu českou společností INTV, která distribuuje signály společnosti Zone Vision či Galaxie sport na družici Eutelsat W1 (pozice 16E). Signál těchto programů je kódován systémem Irdeto1.

Parabola.cz





Reklama




Vybrané články