Quantcast

Před rokem česká Digi TV změnila majitele

| Tisk

logo Koncem dubna uplynul rok od vlastnické změny u satelitní televize DIGI TV. Tu odkoupil český holding LAMA ENERGY GROUP od tehdejšího vlastníka, rumunské RCS&RDS. Provozovatelem Nové DIGI TV je v rámci LAMA ENERGY GROUP společnost DIGI CZ, v jejímž čele stojí výkonný ředitel Vladimír Rusnák.

V době převzetí byla DIGI TV technicky zastaralá služba s omezenou programovou nabídkou. Nový provozovatel v průběhu uplynulého roku investoval stovky miliónů korun do nové moderní technologie i rozšíření programového portfolia, a to včetně exkluzivních práv na vybrané sportovní události. Zákaznické centrum i technické týmy posílily o více než stovku pracovníků, kteří podporují přechod zákazníků ze staré technologie na novou platformu.

Nová technologie

Právě v technické kvalitě byl největší nedostatek staré DIGI TV, protože technologie nebyla od spuštění služby v roce 2006 v zásadě modernizována. Proto přišla na podzim 2015 ke slovu nová technologická platforma s vyšší technickou kvalitou a rozšířenou programovou nabídkou v podobě Nové DIGI TV. V té souvislosti Nová DIGI TV začala všem svým zákazníkům od října 2015 dodávat nové set-top boxy KAON a od začátku listopadu téhož roku i nové CA moduly, přičemž všichni zákazníci, kteří zvolí formu pronájmu, mají servis zařízení po celou dobu používání služeb Nové DIGI TV zdarma. Při výměně starých zařízení za nová technici u každého zákazníka zároveň prověřují funkčnost a kvalitu kabeláže i paraboly a vadné komponenty vyměňují. Ke konci letošního dubna už přešla k Nové DIGI TV více než polovina zákazníků.

Rozšíření programové nabídky

V době příchodu nového vlastníka programová nabídka svou kvantitou i kvalitou za konkurencí zaostávala. V dubnu 2015 bylo v základní nabídce jen 55 programů s možností přiobjednat doplňkový filmový balíček. Programová nabídka se začala okamžitě rozšiřovat, a to i pro zákazníky na staré technologické platformě. V současnosti má Nová DIGI TV v nabídce více než 100 televizních stanic, 17 vysílá v HD kvalitě. Dnes obsahuje ZÁKLADNÍ programový balíček Nové DIGI TV 70 programů, z toho 12 v HD rozlišení. K němu jsou na výběr tři doplňkové programové balíčky: EXTRA (dětské, dokumentární, erotické, filmové a hudební kanály), HBO (tři programy se špičkovým filmovým a seriálovým obsahem) a SPORT (deset sportovních kanálů včetně fotbalových přenosů anglické Premier League a španělské La Ligy). „Právě sportovní balíček, který je zaměřený zejména na exkluzivní fotbalový obsah, považuje Nová DIGI TV za jednu z předností, která ji odlišuje od všech konkurentů na trhu,“ uvádí Vladimír Rusnák.


obrázek



Exkluzivní obsah

DIGI TV ještě před změnou vlastníka vysílala na českém trhu jako jediná satelitní televize anglickou Premier League (PL). Práva na PL ale nebyla výhradní. Pro udržení konkurenceschopnosti i kvůli orientaci na sportovní fanoušky se Nová DIGI TV zaměřila na získání exkluzivních právu vybraných sportovních soutěží. Zákazníci Nové DIGI TV tak uvidí anglickou Premier League i v sezónách 2016/2017, 2017/2018 a 2018/2019 a rovněž i španělskou La Ligu v dalších dvou sezónách 2016/2017 a 2017/2018. Další špičkové sportovní události do nabídky Nové DIGI TV přibydou v blízké době. „V tuto chvíli ještě nemůžeme sdělit detaily, ale jedná se o jedinečný sportovní obsah, který rozšíří exkluzivní nabídku Nové DIGI TV,“ uvádí výkonný ředitel DIGI CZ Vladimír Rusnák.

Budoucnost

Provozovatel Nové DIGI TV, společnost DIGI CZ, počítá s tím, že do budoucna poroste počet diváků sledujících televizní obsah přes internet a na mobilních zařízeních. Proto je od 1. března tohoto roku v nabídce i pevné internetové připojení DIGI INTERNET s rychlostí až 40 Mb/s, na které v létě 2016 naváže spuštění internetové televize pro sledování televize na PC, chytrém telefonu a tabletu. Správnost strategie Nové DIGI TV potvrdil i nedávný průzkum mezi zákazníky: 93 procent respondentů vyjádřilo spokojenost se službou a 81 procent ji doporučuje svým známým. „Trendy na trhu neustále vyhodnocujeme. Do budoucna se můžou sportovní fanoušci těšit na další exkluzivní obsah. Budeme ale rozšiřovat celou programovou nabídku, tedy i v oblasti filmů, seriálů a dalších žánrů. K našemu obsahu bude možné přistupovat kdykoliv a kdekoliv prostřednictvím různých zařízení, od klasické televize až po tablety a chytré telefony. To vše ve vynikající kvalitě a za dobrou cenu,“ uvádí Vladimír Rusnák.

redakce





Reklama




Vybrané články