Quantcast

Dreambox DM520 S2 - legenda se vrací

| Tisk

Na našem trhu se objevila dlouho očekávaná horká novinka letošního léta linuxový satelitní přijímač Dreambox DM520 S2 od známé německé firmy Dream Property GmbH (dříve Dream Multimedia). Jedná se o jednoduchý cenově dostupný Full HD satelitní přijímač s podporou komprese HEVC/H.265.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Dreambox DM520 S2

Server parabola.cz se stává prvním odborným webem u nás, který čtenářům přináší exkluzivní podrobnou recenzi tohoto přijímače. Díky prodejci těchto přijímačů firmě Pluton elektroprodejna z Třebíče, která se specializuje na linuxové přijímače, máte nyní možnost se s tímto přijímačem podrobně seznámit.

Musím říci, že jsem se na tento přijímač hodně těšil. Přijímače Dreambox jsou dnes již žijící legendou. Firma Dream Property poslední dobou docela zaostávala za konkurencí a to jak v oblasti hardware, tak zejména svou nesmyslnou cenovou politikou. Ceny přijímačů Dreambox byly vůči konkurenci značně přemrštěné a v některých případech přímo astronomické. Je tedy logické, že zákazníci volili konkurenční linuxové přijímače značek VU+, Xtrend, Gigabule, Formuler atd.


obrázek

▲ Obr č. 2 - Dreambox DM520 S2: Zadní panel

Naštěstí si firma Dream Property snad včas uvědomila, že tato cesta by vedla do pekel a rozhodla se úplně změnit svou cenovou politiku a to tak, aby byla konkurenceschopná. Poslední měsíce vidíte ohromný pád cen všech přijímačů Dreambox.

Továrna se rozhodla přijít s úplně novým satelitním přijímačem, který by byl cenově dostupný, ale přesto s velmi slušným výkonem, tak aby byl přijímač schopen zpracovat i multimediální funkce. A tak vzniknul Dreambox DM520 S2 s elegantním dizajnem, který i když je tak malý, tak přesto obsahuje všechny důležité konektory.


obrázek

▲ Obr č. 3 - Dreambox DM520 S2: Dálkové ovládání

Dreambox DM520 S2 je jednotunerový satelitní přijímač s operačním systém Dreambox OS, což je označení pro Enigmu 2 ve verzi jádra OE2.2. Srdcem přijímače je nový výkonný dvoujádrový procesor Broadcom BCM73625 s hodnotou 2000DMIPS a taktovací frekvencí 751 MHz. Přijímač obsahuje paměť Flash 512 MB a RAM 512MB.

Přijímač je schopen přijímat SD a HD signály v kompresích MPEG-2, MPEG-4/H.264 a nově také v kompresi HEVC/H.265 s možností příjmu obou norem DVB-S i DVB-S2. Přijímač je schopen pracovat ve video rozlišení až 1080p. Samozřejmě neumí rozlišení 4K, ale i UHD satelitní přijímač letos firma Dream Property uvede na trh.


obrázek

▲ Obr č. 4 - Dreambox DM520 S2: Pohled pod kapotu

Dreambox DM520 S2 má zabudovaný jeden univerzální dekodér karet a umožňuje nahrávání na připojený flash disk, externí USB pevný disk nebo vzdálené datové úložiště. Přijímač má v továrním softwaru nainstalovanou podporu pro hybridní televizní vysílání HbbTV a k dispozici je i webový prohlížeč Opera. Nechybí ani funkce HDMI CEC (současné ovládání přijímače a TV). Rovněž je již nainstalována podpora pro komunikaci se zařízeními na protokolu UPnP.

Satelitní DVB-S2 tuner je integrován přímo na základní desce přijímače a nelze jej tedy vyměnit, továrna však přichází na trh zároveň s modelem Dreambox DM520 C/T2 se zabudovaným hybridním tunerem, který umožňuje příjem pozemního digitálního vysílání v normě DVB-T/T2 nebo příjem kabelového digitálního vysílání v normě DVB-C.

Právě norma DVB-T2 s kompresí HEVC/H.265 se podle nedávného schválení vládou ČR má stát od roku 2021 novým standardem pro pozemní digitální vysílání u nás. Přijímač je tak již připraven pro tento nový standard.

Přijímač Dreambox DM520 S2 je napájen externím napájecím adaptérem 12V/2A.


obrázek

▲ Obr č. 5 - Dreambox DM520 S2: Info lišta

Popis přijímače

Přijímač je vyráběn v černém provedení s kompaktními rozměry pouhých 196 x 126 x 41 mm (W x D x H). Na předním panelu se nachází pouze čtečka vestavěného univerzálního dekodéru a dvoubarevná stavová LED dioda v podobě dotykového tlačítka sloužícího pro zapnutí a vypnutí přijímače.

Elegantní dizajn přijímače zaujme na první pohled, velké množství ventilačních otvorů je na všech stranách přijímače. Je tak zajištěn dokonalý odvod tepla. Mnozí výrobci by si mohli vzít z dizajnu právě tohoto přijímače příklad.

Na zadním panelu je jeden F konektor (vstup satelitního tuneru), digitální optický audio výstup S/PDIF, servisní konektor RS 232 je v provedení Mini USB, dva USB 2.0 konektory, kolébkový vypínač a konektor pro připojení externího napájecího adaptéru. Jakékoliv analogové výstupy úplně chybí.

Nechybí ani HDMI konektor ve verzi 1.4a pro připojení k vaší LCD nebo Plazma TV a síťové rozhraní Ethernet 10/100 Mbit/s.


obrázek

▲ Obr č. 6 - Dreambox DM520 S2: EPG stanice

Součástí balení je také stručný průvodce nastavením přijímače, HDMI kabel a napájecí adaptér 12V/2A.

Příjem programů a chování přijímače

Do přijímače jsem nahrál poslední oficiální firmware dostupný na stránkách výrobce. Tento přijímač je velmi horkou novinkou a softwarová podpora se teprve začíná rozjíždět. V době testování tohoto přijímače byl k dispozici teprve druhý (!) oficiální image výrobce z 12.7.2016. Postupně se začínají objevovat alternativní image od různých týmů jako je OoZoon, TS image, Dream Elite, NewNigma, Open ATV atd.


obrázek

▲ Obr č. 7 - Dreambox DM520 S2: EPG (mřížka)

Tyto image jsou založené na oficiálním softwaru OE2.2 a mají pouze přidané některé důležité funkce. Jediný tým, který pracuje s Enigmou na bázi OE2.0, je Open ATV. Čeká se na oblíbený image Merlin, který já osobně preferuji.

Nicméně populární tým IHAD nezůstal pozadu a byl vydaný první image Gemini. Jistě si mnozí uživatele Dreamboxů vzpomenou na tyto legendární image. IHAD tým poslední léta nevydával kompletní image, ale jen plugin Gemini, který si uživatelé museli samy nainstalovat do stávajícího image přijímače. Nejčastěji se tento plugin instaloval do oficiálního softwaru nebo do image Merlin.

IHAD tým udělal to samé, tedy nainstalovali plugin Gemini do posledního originálního image pro tento přijímač, udělali backup a ten uveřejnili. Chtějí tak zjednodušit práci uživatelům a hlavně nováčkům, kteří si zakoupí tento přijímač. Samozřejmě plugin Gemini 3.3, který je určen pro OE2.2 si můžete nainstalovat samy, tak jak jsem to udělal já v prvních dnech testování přijímače.


obrázek

▲ Obr č. 8 - Dreambox DM520 S2: EPG - informace o vybraném pořadu

Gemini je prostě bomba pomocí, které můžete využívat přijímač opravdu na plno a mám ho osobně velmi rád. Najdete zde vše důležitě a můžete elegantně instalovat řadu pluginů, které máte online k dispozici. Takže veškeré moje testy přijímače probíhaly s originálním image továrny z 12.7.2016 a nainstalovaným pluginem Gemini 3.3.

Protože v posledním období došlo ke změně revize Enigmy 2 u Dreamboxů na verzi 4.3.0r10, tak i zde již najdeme tuto novou revizi. Ta již neobsahuje základní starý SD skin, ten je nahrazen pěkným, ale nenáročným HD skinem. Položky v menu zůstávají prakticky stejné, občas nepřeložené do češtiny.


obrázek

▲ Obr č. 9 - Dreambox DM520 S2: Informace o aktuálních pořadech

Po prvním spuštění vás přivítá tradiční průvodce (animace je tentokrát ve výchozím stavu vypnuta), tak jako u modelu Dreambox DM7080 HD nebo DM820 HD. Nabízí již pouze jeden video výstup a to HDMI. Animace oken menu se dá posléze zapnout nebo změnit na jiný typ animace.

Přijímač umožňuje uložit do paměti neomezené množství televizních a radiových programů. Vyhledávání kanálů je rychlé a i přepínání mezi programy je svižné do 2 sekund. V přijímači je použit nový typ integrovaného satelitního tuneru.


obrázek

▲ Obr č. 10 - Dreambox DM520 S2: Hlavní menu

Tento tuner byl schopný vyhledat kanály v rozsahu symbolových rychlostí SR 1-45 Msym/s v normě DVB-S i v DVB-S2 při obou modulacích QPSK a 8PSK. To je vynikající výsledek. Je vidět, že ovladače tuneru jsou už na tom velmi dobře a to jsme teprve na začátku odlaďovaní firmwaru.

Není tak problém s naladěním extrémně vysokých symbolových rychlostí jako je vysílání BBC na družici Intelsat 907 na pozici 27° západně nebo vysílání ruského telekomunikačního operátora MTS na družici ABS-2 na pozici 75° východně, kde se používá SR 45 Msym/s.

Příjem nízkých symbolových rychlostí nečinil přijímači také žádné problémy, to mě docela překvapilo, že ovladače budou v tak dobré stavu už na začátku. Citlivost/selektivita satelitního tuneru je vynikající, kontrola proběhla na programech BBC na družici Astra 2. Tak jako vždy jsem vyzkoušel i příjem v C pásmu, který přijímači nečinil žádné problémy.


obrázek

▲ Obr č. 11 - Dreambox DM520 S2: Nastavení tuneru

Pokud bychom do USB portu přijímače připojili vhodný USB DVB-T/T2 tuner, získáme tak pěkný kombinovaný přijímač, který bude schopen přijímat nejenom satelitní vysílání, ale i digitální pozemní vysílání v nové kompresi HEVC/H.265. Tento kodek se prozatím používá pouze pro zkušební vysílání Českých radiokomunikací v normě DVB-T2 v Praze, ale ještě letos se má toto vysílání rozšířit na další regiony.

Jak jsem již uvedl v úvodu, firma Dream Property zároveň uvedla na trh Dreambox DM520 C/T2, který má integrovaný hybridní tuner. Tento model je určen pro uživatele, kteří mají zájem pouze o digitální pozemní vysílání. Důležité je to, že tento Full HD přijímač podporuje standard DVB-T2/HEVC, který bude od roku 2021 využíván v ČR místo dosavadního vysílání v DVB-T/MPEG-2. Již tento rok má dojít k zahájení paralelního vysílání v novém standardu DVB-T2/HEVC v některých dalších oblastech a postupem času se rozšíří na celé území ČR.

Co se týká satelitního vysílání s kompresí HEVC/H.265, ta se zatím (!) používá výhradně u 4K programů. Aktuálně nejsou na žádné družici volně dostupné ani nějaké technické testy, které by byly v SD nebo v HD s kompresí HEVC/H.265.


obrázek

▲ Obr č. 12 - Dreambox DM520 S2: Vyhledávání programů

Zvuková stopa se ukládá na danou předvolbu a samozřejmě lze uložit levý nebo pravý audio kanál. Přijímač má i vestavěný OSD teletext, České a slovenské znaky se zobrazují v pořádku, tak jako i znaky ruské a mnohé další, stačí si jen navolit správnou znakovou sadu pro teletext.

Obrazová kvalita na HD i SD programech je vynikající, jak bývá u značky Dreambox dobrým zvykem. Dálkové ovládání je univerzální a používá se typ RC10. Má moderní vzhled, boky z leštěného hliníku a na konci dálkového ovládání podsvícený název „dreambox“.

Pluginů (doplňkových programů) je pro prostředí OE2.2 docela dost a to díky tomu, že předchozí modely Dreambox DM7080 HD i DM820 HD již toto prostředí využívají. Fungují ale i nějaké pluginy pro OE2.0.


obrázek

▲ Obr č. 13 - Dreambox DM520 S2: Vyhledávání satelitu

Součástí oficiálního softwaru je nainstalovaná podpora pro HbbTV. Vyzkoušel jsem na aplikaci „iVysílání“ České televize, reakce na povely z dálkového ovládání jsou s mírnou prodlevou, ale to lze vzhledem k použitému hardware čekat. Nemůžeme to srovnávat s modely nejvyšší třídy Dreamboxů DM7080 HD nebo DM820 HD, které jsou úplně v jiné cenové hladině.

Plugin pro přehrávání videí z Youtube je třeba si nainstalovat. Přehrávač však neumí přehrávat VEVO videa. Výborný je plugin „Multi QuickButton“, pomocí kterého si můžete stanovit, které tlačítko na dálkovém ovládání má co dělat. Ten je standardní součástí Gemini.

Pro zálohování celého image přijímače se používá nový plugin „dBackup pro DM520“, v době testování přijímače byl ve verzi 0.50, ten je nutný si stáhnout z internetu a ručně nainstalovat. Zálohování proběhlo v pořádku a i následná obnova přijímače z této zálohy proběhla bez potíží. Flashování přijímače se provádí v tzv. rescue módu pomocí webového rozhraní v PC.


obrázek

▲ Obr č. 14 - Dreambox DM520 S2: Instalace addonů

Přijímač umí zobrazit fotografie ve formátu JPEG nebo BMP a přehrát hudbu ve formátu MP3 nebo WAV. Z video formátů si přijímač hravě poradil s typy avi, divx, xvid, mov, mkv, m2ts, ts, mpeg-4 atd. Zvládá i video soubory typu wmv. Navíc přijímač bez problému zvládnul přehrát testovací videa s kodekem HEVC/H.265 do rozlišení 1080p.

Dreambox DM520 S2 HD zvládnul bez trhání přehrát i testovací MKV video „Jellyfish-40-Mbps.mkv“ 1080p s vysokým datovým tokem 40Mbps, uložené na USB pevném disku, který jsem měl připojený k přijímači.


obrázek

▲ Obr č. 15 - Dreambox DM520 S2: Blue pannel (Gemini)

Samozřejmě záleží na jakém video a audio kodeku je soubor vytvořen. Tedy ne všechny soubory přehrajete úspěšně. Přijímač s originálním firmwarem ještě nezvládá přehrát DTS audio, není zde příslušný plugin pro podporu DTS. Tento plugin je však dostupný na internetu, po jeho nainstalování byl zvuk DTS jako víno.

Zpracování AAC audio stop bylo bez potíží. Audio HE-AAC bylo bez problémů (testováno na SD programech ČT 1 a 2 určené pro nabídku Volná telka). Také audio Dolby Digital+ (E-AC3) zvládnul přijímač bez potíží zpracovat (testováno na programech France Televison v rámci nabídky Fransat na družici Eutelsat 5 West A).

V přijímači Dreambox DM520 S2 je také integrován UPnP/DLNA Media Server.


obrázek

▲ Obr č. 16 - Dreambox DM520 S2: Prohlížeč pluginů

Doba startu přijímače (bootování) je cca 50 sekund. Tento čas se může prodloužit doinstalováním některých pluginů a celkovým zatížením přijímače. Na editaci programů v PC lze použít např. DremboxEdit. Pro komunikaci přes FTP s přijímači Dreambox lze použít libovolného FTP klienta.

Elektronický programový průvodce může být vzorem pro ostatní přijímače. Informační lišta obsahuje informace o běžícím a následném pořadu. Samozřejmě můžete použít skin, kde si zvolíte, co chcete, aby se v informační liště zobrazovalo. Podrobné informace o pořadu nejsou nijak oříznuty.

České a slovenské znaky se na programech Skylink a freeSAT zobrazovaly v pořádku. Není potřeba doplňovat soubor „encoding.conf“ o nové transpondéry, v novém jádru OE2.2 se o nic již starat nemusíte.


obrázek

▲ Obr č. 17 - Dreambox DM520 S2: Dreamnetcast

Azbuka na kanálech paketu NTV plus a Trikolor TV se zobrazovala korektně. Přijímač umí zobrazit EPG na několik dní dopředu (v menu lze aktivovat EPG až na 28 dní), pokud je provider vysílá. Načítání informací je bleskové, EPG data se ukládají automaticky do flash paměti přijímači.

Nahrávání, spolupráce s externími zařízeními v síti

Pevný disk nelze do přijímače zabudovat. Nahrávání je možné na flash disk připojený do jednoho ze dvou USB 2.0 portů na zadním panelu přijímače nebo externí pevný disk připojený do USB 2.0. Samozřejmostí je nahrávání na externí síťové úložiště NAS.

Pro HD záznamy doporučuji volit flash disky s opatrností, aby měly potřebnou rychlost zápisu. Přijímač by neměl mít problém s formáty EXT4, EXT3, EXT2, NTFS a FAT32. Škoda, že nemá přijímač alespoň výstup e-SATA.


obrázek

▲ Obr č. 18 - Dreambox DM520 S2: Internetový prohlížeč

Během testování jsem se setkal s chybou v použitém image, která způsobovala, že pokud bylo k přijímači připojeno nějaké USB zařízení a byl proveden úplný restart přijímače (nikoliv jenom Enigmy 2), tak přijímač často nenabootoval, pouze svítila červená LED dioda na displeji.

Bylo nutné USB zařízení odpojit od přijímače a vypnout a zapnout přijímač kolébkovým vypínačem na zadním panelu přijímače. Poté již přijímač nabootoval. Ale takovéto „dětské nemoci“ jsou pro novinku typické a vzhledem k masivní softwarové podpoře přijímačů Dreambox bude jistě brzy tato chyba odstraněna.

A určitě to nebude chyba jediná, je to horká novinka, nicméně mohu říci, že během testování přijímače jsem na nic zásadního již nenarazil. Chování přijímače bylo po celou dobu stabilní. Ano reakce dálkového ovládání by mohly být lepší, to je opět otázka použitých driverů.

Celkový počet současně nahrávaných programů závisí na celkovém datovém toku nahrávaných programů a na vlastnostech HW daného přijímače. Omezeni jste pouze jedním tunerem, tedy můžete nahrávat programy pouze z jedné frekvence. Vyzkoušel jsem nahrávat současně 8 HD kódovaných programů, což přijímači nečinilo žádné problémy.


obrázek

▲ Obr č. 19 - Dreambox DM520 S2: Záloha image

Přijímač umí interně sdílet dekódovací kartu, takže si nemusíte dělat starosti se současným záznamem více kódovaných programů. Všechny nahrávky máte vždy dekódované. U kódovaných programů platí u tohoto přijímače maximum 8 současně nahrávaných programů.

Správa záznamů je u Dreamboxů velmi jednoduchá. Názvy záznamů lze přejmenovat dodatečným pluginem, záznam lze také stříhat a poté přenášet po síti kam potřebujete. Škoda jen, že výrobce použil ethernet o rychlosti 100 Mbit/s, lepší by byl už 1 Gbit/s, ale to už by asi cena přijímače musela být někde jinde, než je teď.

K dispozici je také funkce časového posunu – Timeshift. Převíjení záznamů na pevném disku tam a zpět je v rychlostech 2x, 4x, 8x, 16x, 32x a 64x a 128x. Zpomalené přehrávání je v rychlostech 1/2x, 1/4x a 1/8x. Tyto rychlosti lze změnit přes menu. Navíc je možné si v záznamu vytvářet záložky a pohybovat se mezi nimi.

Pro rychlý přesun lze použít i numerická tlačítka na dálkovém ovládání, ideální pro přeskakování reklamy. Nahrávání i přehrávání HD záznamů je bezchybné. Programování záznamů se uskutečňuje prostřednictvím časovače. Nastavuje se čas začátku a čas konce záznamu. S výhodou lze použít programování záznamů přes EPG.


obrázek

▲ Obr č. 20 - Dreambox DM520 S2: iVysílání ČT

Přijímač samozřejmě můžete ovládat přes webové rozhraní, funguje také streamování kanálů, není k dispozici funkce transcoding, tento přijímač si neklade tak vysoké nároky, to přenechává mnohem výkonnějším a také dražším modelům.

Streamování kanálů z jednoho přijímače do druhého po síti je zcela bez potíží. Samozřejmostí je streamování programu do PC přes webové rozhraní, přes které lze přijímač bezvadně ovládat.

Dvoubarevnou stavovou diodu lze plně řídit pomocí pluginu „LED manager“. To považuji za vysoce chvályhodné, takže pokud nechcete, aby vám blikala při nahrávání nebo aby úplně zhasla, je to jenom na vás jak si ji nastavíte. V hlubokém spánku dioda nesvítí vůbec.

Z konstrukčního hlediska je přijímač postavěn perfektně, je vidět kvalitní dílenské zpracování, zahřívání je minimální. O chlazení procesoru se stará masivní pasivní chladič, ventilačních otvorů je velké množství na všech stranách přijímače, výrobce si tak v klidu mohl dovolit vynechat aktivní ventilátor.


obrázek

▲ Obr č. 21 - Dreambox DM520 S2: Přehrávač souborů

Spolupráce s vestavěným univerzálním dekodérem

Přijímač má vestavěný univerzální dekodér s jednou čtečkou dekódovacích karet. Použitím vhodného softcamu „oživíte“ tento dekodér. Lze používat prakticky cokoliv, asi nejjednodušším řešením je použít softcam Scam 3.60, který není třeba nijak konfigurovat.

Bez problémů tak pracují naše dekódovací karty ICE Irdeto Skylink nebo ICE Irdeto freeSAT. Pokud použijete softcam Oscam a vhodně ho nakonfigurujete lze bez potíží používat čisté karty Irdeto Skylink nebo karty Irdeto RTVS a Irdeto Volná telka / Plustelka.

Karty M7 Irdeto Skylink nelze použít v interním dekodéru z důvodu aplikovaného vyššího zabezpečení na kartě. Pro takovéto karty operátor Skylink doporučuje používat výhradně satelitní přijímače nebo dekódovací moduly s certifikací Skylink Ready.


obrázek

▲ Obr č. 22 - Dreambox DM520 S2: Informace o hardware

Srovnání s přijímačem VU+ Zero

Pokud zamíříme do řad konkurence stejné cenové a výkonnostní třídy, nabízí se srovnání s populárním přijímačem VU+ Zero. Oba přijímače mají procesor s hodnotou 2000 DMIPS. Paměť RAM je shodně u obou přístrojů 512 MB. Flash paměť má Dreambox DM520 S2 dvojnásobnou (512 MB) proti VU+ Zero (256 MB).

Co se týká podpory přehrávání multimédií, tak je na tom lépe Dreambox DM520 S2, protože jeho procesor podporuje kodek HEVC/H.265, to VU+ Zero nemá.

Konstrukční provedení je lepší u Dreamboxu DM520 S2, lepší systém chlazení než VU+ Zero. Oba přijímače nemají displej, rychlostně jsou na tom prakticky stejně, čas bootování je o nějakou sekundu nižší u Dreamboxu DM520 S2 HD. Oba přijímače mají shodně po dvou USB 2.0 portech. Ethernet o rychlosti 100 Mbit/s mají také shodně oba přijímače.

Kvalita obrazu je vynikající u obou přijímačů, ale osobně bych řekl, že lepší je u Dreamboxu. Nahrávací možnosti jsou prakticky shodné, Dreambox DM520 S2 dokáže současně nahrávat 8 kódovaných programů, VU+ Zero „jenom“ 7 kódovaných programů.

Dreambox DM520 S2 má oproti přijímači VU+ Zero navíc digitální optický audio výstup S/PDIF.


obrázek

▲ Obr č. 23 - Dreambox DM520 S2: O přijímači

Závěr

Dreambox DM520 S2 je povedený a velmi praktický linuxový satelitní přijímač od světoznámé firmy Dream Property. Tento Full HD přijímač přináší podporu kodeku HEVC/H.265 v rozlišení 1080p a hravě si poradí jak s příjmem satelitní televize, tak i s přehráváním různých typů multimédií. Přijímač je dostatečně výkonný pro běžné nenáročné činnosti a přitom stabilní. Velmi příznivý je také jeho poměr výkon/cena.

Prodejce těchto přijímačů firma Pluton elektroprodejna nabízí tento přijímač svým obchodním partnerům i koncovým zákazníkům buď přímo v jejich kamenné prodejně nebo prostřednictvím e-shopu zde.

Přijímač je nabízen ve dvojím provedení, buď s vestavěným satelitním tunerem (model DM520 S2), nebo s vestavěným hybridním tunerem (model DM520 C/T2).




obrázek

▲ Obr č. 24 - Dreambox DM520 S2: Systém - LED manager

Firma Pluton elektroprodejna dodává linuxové přijímače také na základě přání zákazníka v jejich standardní úpravě CZ EDITION, kde v přijímači je již nainstalován alternativní image s řadou užitečných pluginů a podporou dekódovacích karet Skylink ICE,Skylink Irdeto a freeSAT ICE nebo dle individuálních požadavků tzv.na míru.
Samozřejmostí u tohoto prodejce je také poprodejní zákaznická softwarová a technická podpora.

Maloobchodní cena: 3990,- CZK

Ing. Martin Švehlík





Reklama




Vybrané články