Quantcast

SR: Markíza opět na klasickou anténu. ČT1 a ČT2 v placené nabídce

| Tisk

logo Programy televizní skupiny Markíza mohou slovenské domácnosti opět přijímat na klasickou pozemní anténu. Hlavní kanál Markíza HD spolu s TV Dajto a TV Doma se staly součástí placené nabídky Plustelky. Do stejného balíčku byly přesunuty původní bezplatné programy ČT1 a ČT2.

Společnost Towercom, provozovatel čtyř celoplošných DVB-T/DVB-T2 multiplexů na Slovensku, se po mnoha měsících náročných vyjednávání dohodl s provozovatelem televizní skupiny Markíza na distribuci jejich programů v pozemním multiplexu. TV Markíza původně stáhla své programy z bezplatné DVB-T k 1.1.2017.

Kanály Markízy díky nové dohodě mohou sledovat diváci na běžnou anténu ale podle nových podmínek. Stanice se tentokrát vysílají v placeném DVB-T2 multiplexu 4, který má horší pokrytí než zbývající tři celoplošné DVB-T sítě. Zákazník musí mít televizní přijímač nebo set top box, který podporuje DVB-T2. Vysílání je poskytováno v kodeku MPEG-4/H.264.

Ve čtvrtém multiplexu se vysílá Markíza HD a dále v SD rozlišení další dva programy provozovatele - TV Dajto a TV Doma. Ve stejné síti se vysílá i konkurenční JOJ HD.

logo Další změnou pro diváky Plustelky je přesun programů České televize ČT1 a ČT2 z bezplatné do placené nabídky. Od dnešního dne jsou oba programy ČT součástí hlavního balíčku Plustelka Štandard.

Kanály ČT1 a ČT2 se nedávno přesunuly ze čtvrtého multiplexu do prvního. Výrazně se tím zlepšila dostupnost programů ČT pro slovenské domácnosti. Ty mohou sledovat programy ČT nadále bezplatně, pokud se nacházejí v dosahu signálu českého veřejnoprávního multiplexu 1, kde se nacházejí i stanice ČT Sport a ČT24 a rovněž i několik stanic Českého rozhlasu.



Běžná cena placeného balíčku Plustelka Štandard je 5,99 eur měsíčně. V rámci promo akce mohou zájemci získat tuto službu za 2,99 eur měsíčně. Jedinou podmínkou je předplacení služby na 12 měsíců. Akční nabídka platí do 31.12.2017 a lze ji použít jednorázově pro jedno zaregistrované koncové zařízení.

Na konci tohoto měsíce - 30.6.2017 - skončí hudební a zábavní televize Senzi v nabídce Plustelky.

redakce





Reklama




Vybrané články