Quantcast

DIGI CZ vyřadila 11 kanálů AMC, zařadila 10 nových stanic

| Tisk

logo Společnost DIGI CZ upravila k 3.9.2018 svoji programovou nabídku své satelitní a internetové televizní služby Nová Digi TV CZ, resp. DIGI2GO. Z nabídky byly vyřazeny všechny stanice skupiny AMC, naopak bylo zařazeno 10 jiných TV. V rámci promo akce je Digi Sport 2 HD pro všechny klienty.

Abonenti výše uvedených televizních platforem nemohou od 3. září sledovat stanice Minimax, JimJam, Spektrum, Spektrum Home, CBS Reality, TV Paprika, AMC, Film+, Megamax, Sport 1 a Sport 2. Od 3. září je tak nahrazují stanice Filmbox Extra HD, Filmbox Family, Epic Drama HD, TUTY TV, Fightbox, Food Network, Docubox, Discovery Turbo Extra, E!, Auto Motor Sport a DIGI Sport 2 HD.

"Důvodem změny je zohlednění preferencí zákazníků, kvality a sledovanosti TV kanálů i absence dohody se společností AMC Networks ohledně podmínek vysílání jejích TV kanálů," uvedla společnost DIGI CZ k vyřazení programů skupiny AMC Networks Central Europe.

"Majitel a provozovatel stanic AMC Networks International - Central and Northern Europe vyjadřuje překvapení nad tímto postupem společnosti DIGI. Ten je v rozporu s platnými dlouhodobými smlouvami. Vedení společnosti AMCNI CNE také zdůrazňuje, že neočekávané vypnutí porušuje české zákony, jelikož předplatitelé DIGI (více než 100 000 domácností) nebyli informování s třicetidenním předstihem," uvedla k vypnutí programů společnost AMC Networks CE.

"Mezi AMCNI CNE a DIGI byla dlouhodobá smlouva o distribuci celého portfolia stanic. Náhlé rozhodnutí společnosti DIGI vypnout tyto stanice se uskutečnilo navzdory této strategické dohodě. AMCNI CNE plánuje podniknout právní kroky," dodala společnost AMC Networks CE.

Přehled nových kanálů ve vysílání DIGI TV a jejich charakteristika

KanálBalíčekCharakteristika
Filmbox Extra HDZÁKLADNÍVysílá ty nejlepší filmy od akčních trháků přes sci-fi až po komedie pro náročné filmové diváky. Vše v té nejlepší zvukové i obrazové kvalitě.
Filmbox Family (do 31. 12. 2018 jako promo akce v základním balíčku)EXTRAKanál pro děti i rodiče. Vysílá animovanou tvorbu, populární seriály, rodinné filmy a zábavné komedie.
Epic Drama HDZÁKLADNÍProgram pro muže a ženy ve věku nad 25 let. Vysílá především seriály dramatických žánrů – od zločinu a záhad až po politická dramata.
Auto Motor Sport (do 31. 12. 2018 jako promo akce v základním balíčku)EXTRAVysílá pořady s tématikou pro motoristy, přináší novinky, testy a zajímavosti nejen ze světa výrobců automobilů a motocyklů, ale i z oblasti motoristického sportu. Na své si přijdou i milovníci krásných veteránů.
TUTY TVZÁKLADNÍKanál zaměřený na děti. Soustředí se na obsah jak pro děti od 4 do 10 let, tak pro mládež od 11 do 17 let.
FightboxZÁKLADNÍSportovní kanál zaměřený na bojové sporty, především MMA, což je kombinace různých stylů jako je box, sumo, karate, jiu jitsu atd.
E! (nejpozději od 1. 10. 2018)ZÁKLADNÍProgram určený především pro ženy, přináší nejčerstvější zprávy ze světa celebrit, či příběhy z Hollywoodu.
DocuboxZÁKLADNÍDokumentární kanál vysílá od mezinárodně oceněných dokumentů až po dokumenty o různých kulturách či snímků ze života zvířat.
Discovery Turbo Extra (do 31. 12. 2018 jako promo akce v základním balíčku)EXTRAProgramová nabídka je cílena na muže a přináší dokumenty o automobilech, strojírenství, extrémních zbraních a technologiích.
Food NetworkZÁKLADNÍVysílá pro všechny, kdo rádi připravují jídlo. Diváci poznají trendy v gastronomii a také se mohou například podívat, jak vaří celebrity.
DIGI Sport 2 HD (časově neomezená promo akce platná do odvolání)ZÁKLADNÍVysílá živé přenosy, záznamy a magazíny FA Cup, Série A, Bundesliga, LaLiga, 2. Bundesliga, Skotská Premiership, Fed Cup tenis, Davis Cup tenis, International GT Open + Euroformula Open, Kickbox Enfusion Live, FIM Speedway.




▲ Tabulka č. 1 - Nové programy v nabídce DIGI TV

Nové kanály vybírala DIGI TV tak, aby žánrově odpovídaly vyřazovaným stanicím. V nabídce se tak objevují filmové kanály, stanice vysílající seriály, další zaměřené na dětské diváky a rodiny, milovníky dokumentů či novinky ze světa celebrit, sportovní stanice a další. V této souvislosti dojde též k úpravě kanálové mapy.

redakce





Reklama




Vybrané články