Quantcast

freeSAT: Nat Geo Wild HD jen z kapacity Telenoru

| Tisk

logo Dokumentární kanál Nat Geo Wild HD je zákazníkům satelitní platformy freeSAT v České republice a na Slovensku poskytován jen z nových parametrů - z kapacity společnosti Telenor Satellite (TSBc).

Skončila tím souběžná distribuce Nat Geo Wild HD na starém a novém transpondéru.

Pokud Vám přestal fungovat Nat Geo Wild HD v češtině, pravděpodobně jste doposud přijímali vysílání na starých parametrech. Nyní je potřeba přeladit přijímat na nové vysílací parametry. Týká se to zejména zákazníků, kteří sledují nabídku freeSATu na vlastních set top boxech či televizorech se satelitním tunerem. Na zapůjčených přijímačích dojde automaticky ke stažení aktuální programové mapy.

Změny parametrů souvisí se změnami ve skupině kanálů National Geographic a National Geographic Wild. Všechny jsou načasovány k 1. říjnu.

K uvedenému datu dojde ke změně feedu hlavního programu National Geographic HD, který bude u všech operátorů v Česku a na Slovensku vysílat v nové verzi a to stejný obsah, který doposud dostupný jen v SD. Od úterý 1.10.2019 bude SD i HD verze National Geographic šířit stejný obsah.

Druhá novinka se zatím týká jen rumunského trhu, kde startuje Nat Geo Wild HD v rumunské programové verzi. A tato mutace bude vysílat na parametrech, na kterých se doposud vysílala evropská mutace Nat Geo Wild HD, tedy verze i pro český a slovenský trh.

Zákazníci freeSATu mohou Nat Geo Wild HD nyní sledovat z kapacity Telenoru. Tato změna přináší zvýšení technické kvality přenosu.

nové technické parametry

satelit: Thor 5 (0,8°W)
frekvence: 12,015 GHz
polarizace: horizontální
SR: 30000
FEC: 3/4
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK



Nat Geo Wild HD
service ID: 7238
video PID: 1173 (MPEG-4/HD)
audio PIDy: 4147 (anglicky, MPEG), 4237 (česky, MPEG), 4236 (maďarsky, MPEG)
CA systémy: Irdeto (CAID 0653, 0D97), Conax (CAID 0B00, 0B02, 0B1C), Nagra MA (CAID 1815, 1882)

Kanál Nat Geo Wild HD z nové frekvence je poskytován jak abonentům Canal Digital v severní Evropě, tak i klientům ve střední a východní Evropě, jmenovitě freeSAT (Česko a Slovensko), UPC Direct (Maďarsko), Nová Digi TV CZ (Česko), T-Mobile SAT TV (Česko), Magio Sat a Nová Digi TV SK (obě Slovensko).

redakce





Reklama




Vybrané články