Quantcast

Megamax ukončí vysílání na konci roku

| Tisk

logo Z českého a slovenského trhu zmizí dětský kanál Megamax. Společnost AMC Networks International - Central and Northern Europe se rozhodla pro uzavření této stanice. Program je součástí některých DTH platforem.

"Po pečlivém zvážení jsme se rozhodli uzavřít kanál Megamax na domácím televizním trhu po 31. prosinci 2019. Neustále optimalizujeme naše portfolio a tato změna je výsledkem tohoto procesu," uvedla ve svém prohlášení pro portál dtvnews.hu společnost AMC Networks International - Central and Northern Europe.

"JimJam a Minimax, které jsou součástí portfolia dětských kanálů společnosti, i nadále získávají vysokou prioritu s probíhajícími investicemi. Nabídka obsahu na obou kanálech se neustále rozšiřuje a JimJam, který je populární v mnoha zemích po celém světě, byl obnoven před rokem. Uzavření Megamaxu nijak neovlivní jiné kanály v naší společnosti," dodala společnost.

Megamax končí na všech středoevropských trzích, tj. nejenom na českém, slovenském ale i maďarském trhu.

Kanál Megamax odstartoval 18. dubna 2011 a primárně se zaměřil na chlapce ve věku od 8 do 12 let, přičemž sekundárně se program zaměřoval na dospívající děti ve věku od sedmi do 14 let.

Megamax je již druhým zrušeným programem AMC Networks Networks International. Začátkem roku 2018 uzavřela i sportovní stanici SportM.



I po vypnutí stanice Megamax budou mít diváci stále bohatou nabídku dětských kanálů. Nejnověji od 1. listopadu stanici Nicktoons, která se postupně objevuje v nabídkách u českých a slovenských televizních operátorů. Na maďarském a rumunském trhu odstartovala stanice již dříve.

Na českém/slovenském trhu působí dětské programy Nickelodeon, Nick Jr., Nicktoons, RiK TV, ducktv, Disney Channel, Disney Jr., ducktv HD, Jim Jam, CS Mini, Minimax, Boomerang, Cartoon Network, ČT:D, LaLa TV a Ťuki TV.

redakce





Reklama




Vybrané články