Quantcast

Film Europe+ nahradil Československo HD a Be2Can HD

| Tisk

logo Významný rebranding dnes proběhl u provozovatele Film Europe. Její dvojkanál Československo HD a Be2Can HD byl dnes nahrazen novým programem Film Europe+. Program je k dispozici u operátorů, kteří šířili původní dva programy.

Film Europe+ bude jeden 24 hodinový kanál, který bude nadále vysílat s českou licencí udělenou v srpnu 2009.

Vysílání Film Europe+ bude proto nadále těžit ze zkušeností s tvorbou československých kanálů, tak i z bohatých zkušeností s filmy evropské kino-distribuce. Stanice hodlá divákům nabízet více filmů ve vysokém rozlišení. Drží i vysílací práva pro nelineární vysílání.

Programové schéma Film Europe+ bude sestaveno ze dvou bloků - denně od cca 15 do cca 22 hodiny bude vysílat starší československou filmovou produkci. Ve zbývajícím čase tvorbu z ostatních zemí Evropy.

Film Europe+ HD má ve své nabídce ze satelitních platforem jediný operátor - M7 Group, provozovatel česko-slovenské DTH služby Skylink. Stanice se zde vysílá v MPEG-4 v HD rozlišení. Na Skylinku je šířen ve stejném rozlišení i sesterský program Film Europe HD.

technické parametry - Film Europe+ HD:


satelit: Astra 3B (23,5°E)
frekvence: 11,739 GHz
polarizace: vertikální
SR: 29900 ksymb/s
FEC: 2/3
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK

technické parametry - Film Europe HD:


satelit: Astra 3B (23,5°E)


frekvence: 12,129 GHz
polarizace: vertikální
SR: 29900 ksymb/s
FEC: 2/3
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK

Provozovatel Film Europe nabízí stanice Film Europe+ HD a Film Europe HD televizním operátorům prostřednictvím Sitelu v MPEG-4/HD, MPEG-4/SD a MPEG-2/SD.

redakce





Reklama




Vybrané články