Quantcast

V prvním roce vysílání CNN Prima News očekáváme share 1,5%

| Tisk

logo Od neděle 3. května funguje na českém trhu nový zpravodajský kanál CNN Prima News. Program dostupný přes většinu operátorů a platforem hodlá v prvním roce vysílání dosáhnout share 1,5 procenta v cílové skupině 15 až 69 let. Malé interview k novému programu na trhu.

Adam Halmoši z redakce zpravodajství FTV Prima přibližuje v rozhovoru pro web parabola.cz nový kanál CNN Prima News. Diváci se mohou těšit především na původní český obsah.

Parabola.cz: Bude zpravodajství CNN Prima News ideologicky zaměřeno? Jak bude zpravodajství nastaveno? Proevropsky? Proamericky? Prorusky?

Adam Halmoši, FTV Prima: CNN Prima NEWS je editoriálně nezávislá na CNN. Nicméně v rámci licenčních podmínek musí dostát standardům a postupům CNN. Tyto standardy přijala CNN Prima NEWS za své, i díky tréninku poskytnutému ze strany expertů CNN. Zároveň naplňujeme etický kodex zpravodajství a publicistiky, který stanovila ATO (Asociace televizních organizací). Skupina Prima bude i nadále pracovat v souladu se svou politikou nezávislého zpravodajství, spojenou s objektivním, vyváženým a profesionálním podáváním informací, poskytujících různá názorová stanoviska, včetně kritických.

Kdo bude o obsahu zpráv ve vysílání CNN Prima News rozhodovat? CNN? FTV Prima?

CNN Prima NEWS je nezávislý kanál pod značkou CNN, vysílaný v lokálním jazyce, jehož program a vysílání zajišťuje držitel licence, tedy skupina Prima, jeden z lídrů českého mediálního trhu.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Televizní studio CNN Prima News (foto: FTV Prima)

Bude CNN Prima News vysílat pořady CNN International s českým dabingem nebo s českými titulky?

Pro diváky připravujeme obsah v českém jazyce. V některých případech bude zajištěn simultánní překlad, případně dabing u dokumentárních pořadů. V případě aktuálního dění budeme využívat i titulky. Pracujeme na tom, aby otitulkované pořady mohli diváci sledovat v rámci online platformy. Pořady nabídneme divákům v českém znění. Pouze u mimořádného dění poběží reportáže v původním znění s titulky.

Máte v úmyslu vysílat některé pořady živě souběžně se CNN International?

V tuto chvíli nabídneme hlavně originální český obsah.

Může se po zahájení vysílání CNN Prima News vysílat na českém (a slovenském) území mezinárodní kanál CNN International?

CNN Prima NEWS je nezávislý kanál pod značkou CNN, vysílaný v lokálním jazyce, jehož program a vysílání zajišťuje držitel licence, tedy skupina Prima, jeden z lídrů českého mediálního trhu.

Mohou se na obsahu CNN Prima News podílet i televizní diváci svými náměty?

Ano. Prostřednictvím sociálních sítí a online stránek www.cnnprima.cz

Jaká byla kritéria pro výběr moderátorů hlavní zpravodajské relace, kterou bude CNN Prima News vysílat souběžně s TV Prima?

Zůstávají Karel Voříšek a Klára Doležalová jako jedni z nejzkušenějších a nejoblíbenějších moderátorů v zemi. Nové tváře Pavel Štrunc, Veronika Kubíčková a Markéta Dobiášová se představují jako nové tváře.

Termín startu CNN Prima News byl dlouho nejasný. Jaké byly důvody "tajení" datu spuštění nového projektu?

Bohužel jsme se potýkali s celou řadou opatření ohledně koronaviru. Měli jsme zavedený směnný provoz našeho zpravodajství, a nemohli jsme trénovat vysílání dle našich plánů. Dále nám zkomplikovalo situaci uzavření hranic, kdy naši partneři ze CNN nemůžou cestovat do České republiky a vše musíme řešit na dálku.

Na jaké diváky bude vysílání CNN Prima News cílit?



Nový zpravodajský kanál CNN Prima NEWS cílí na zcela novou skupinu diváků - na diváky sledující zpravodajství a infotainment.

Jakou sledovanost chcete dosáhnout v prvním roce vysílání?

Očekáváme, že stejně jako u ostatních tematických kanálů se do roka share nebude pohybovat pod 1,5 % v prodejní cílové skupině 15-69 let.

Děkuji Vám za rozhovor.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články