Quantcast

Mezzo se zaměří na českou tvorbu. Od září bude na Skylinku

| Tisk

logo Po celý devátý měsíc tohoto roku se jediný celosvětový televizní kanál, který se věnuje výhradně klasické hudbě, jazzu a tanci, MEZZO, zaměří na českou tvorbu. Od 1. září 2020 bude MEZZO v nabídce satelitní platformy Skylink.

Září věnuje Mezzo svůj vysílací čas České republice, včetně přímého přenosu koncertu České filharmonie dne 24. září 2020. A český měsíc na MEZZO bude navíc technicky dostupný většímu počtu domácností - od 1. září 2020 bude stanice součástí nabídky satelitní platformy Skylink.

Za více než 20 let své historie získalo MEZZO unikátní pozici coby jediný mediální kanál, který se prostřednictvím televizního vysílání věnuje výhradně klasické hudbě, jazzu a tanci. MEZZO je každoročně koproducentem více než 150 záznamů nových oper, koncertů (klasické hudby i jazzu) a baletních představení. Díky tomu mohou jeho dva televizní kanály, Mezzo a Mezzo Live HD, zprostředkovávat prvotřídní umělecké zážitky divákům z celého světa za účasti slavných hudebníků i tanečníků současnosti i vycházejících hvězd budoucnosti.

V tomto měsíci věnuje Mezzo stěžejní část své programové nabídky české tvorbě, která ve světě klasické hudby i tance zaujímá zásluhou těch nejlepších skladatelů a interpretů jednu z čelních pozic.

Po celém světě si tak budou diváci Mezzo moci vychutnat panorama české hudební a taneční scény, mimo jiné při poslechu čtyř koncertů legendární České filharmonie pod vedením šéfdirigenta Semjona Byčkova a jedinečného živého přenosu ze Zahajovacího koncertu nové sezóny, který se uskuteční 24. září v pražském Rudolfinu. Dále příznivci Mezzo uvidí tři klasické balety z dílny Baletu Národního divadla i záznamy koncertů z festivalu Pražské jaro.



Úspěšný televizní kanál MEZZO sleduje již více než 60 milionů předplatitelů v 80 zemích světa.

Program MEZZO bude poskytován z kapacity operátora platformy Skylink na satelitu Astra 3B (23,5°E) v klasickém SD rozlišení.

redakce





Reklama




Vybrané články