Quantcast

freeSAT bez kanálů Eurosport a Discovery

| Tisk

logo Zákazníci česko-slovenské satelitní platformy freeSAT, maďarské DTH služby UPC Direct a rumunské satelitní sítě Focus Sat nemohou od 4. ledna 2021 sledovat programy americké společnosti Discovery. Všechny stanice tohoto poskytovatele byly vyřazeny z programových balíčků.

Důvodem vyřazení programů Discovery je nedosažení dohody s dodavatelem obsahu na komerčních podmínkách na další období.

Zákazníci uvedených DTH služeb nemohou od 4.1.2021 sledovat následující stanice:

* Discovery Channel / Discovery Channel HD
* Animal Planet / Animal Planet HD
* Discovery Science
* ID - Investigation Discovery
* DTX
* TLC
* Eurosport 1 / Eurosport 1 HD
* Eurosport 2 / Eurosport 2 HD
* Food Network
* Discovery Showcase HD *)
* Fine Living *)



*) Programy Discovery Showcase HD a Fine Living uzavřela k 1.1.2021 společnost Discovery - tyto dvě stanice již nejsou v televizních balíčcích žádného operátora.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Multijazyčná textová informace na Discovery Showcase HD

Na některých původních programových pozicích vypnutých stanic je multijazyčná textová informace o tom, že program již není součástí nabídky platformy. Toto sdělení ale nemůže poskytovatel služby vysílat na všech vypnutých programech s ohledem na skutečnost, že modulace stanice je umístěna na kapacitě třetí strany (Eurosport 1 HD, Eurosport 2 HD, Discovery Channel HD), případně je z kapacity M7 Group (Canal+ Luxembourg) dodávána dalším subjektům.

Připomeňme, že programy skupiny Discovery skončily na konci května loňského roku i v sesterské platformě Skylink (a dalších DTH službách M7 Group). Doposud se operátor nedohodl na přijatelných obchodních podmínkách.

redakce





Reklama




Vybrané články