Quantcast

Slovak Telekom spustil verzi Eurosport 2 HD s tenisem

| Tisk

Tenisové turnaje na stanici Eurosport 2 HD jsou již dostupné zákazníkům satelitních platforem Nová Digi TV SK, Magio Sat, Telly a T-Mobile SAT TV. Společnost Slovak Telekom dnes spustila nový programový feed Eurosport 2 HD, která již obsahuje turnaje ATP.

Doposud mohli klienti těchto DTH platforem sledovat panevropskou verzi programu Eurosport 2 HD, která tenisové přenosy neobsahovala. Nově spuštěná verze Eurosport 2 HD je česko-slovenská. Zákazníci mají přechodně k dispozici obě programové mutace Eurosport 2 HD - tedy s ATP i bez tenisu. Později bude verze Eurosport 2 HD bez tenisu ukončena.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Logo Eurosport 2 HD

Nová programová mutace Eurosport 2 HD byla přidána do multiplexu společnosti Slovak Telekom na kmitočtu 12,527 GHz, polarizace horizontální na satelitu Intelsat 10-02 (1°W). K dispozici je volitelný český, anglický a maďarský komentář. Vysílání je kryptováno systémy Nagra MA a Conax pro potřeby všech tří výše zmíněných platforem.

Eurosport přizpůsobuje své programové mutace podle rozsahu nakoupených vysílacích práv na jednotlivé sportovní přenosy. Postupně proto nohou vzniknout nové panregionální či lokální mutace programu, které jsou přizpůsobené jak vysílacích právům, tak i potřebám místních diváků.

K dispozici je nová kanálová mapa pro set top boxy DIGI SK, Magio Sat, Telly a T-Mobile. V případě zájmu diváků o okamžité přeladění na novou verzi programu Eurosport 2 HD je nutné provést tovární nastavení, jinak se automaticky update projeví až v ranních hodinách následujícího dne. Uživatelé CA modulů si mohou program Eurosport 2 HD naladit zadáním níže uvedených parametrů.

technické parametry:

satelit: Intelsat 10-02 (1°W)
frekvence: 12,527 GHz
polarizace: horizontální
SR: 28800 ksymb/s
FEC: 3/5


norma: DVB-S2
modulace: QPSK

Eurosport 2 HD.
service ID: 8020
video PID: 2002 (MPEG-4/HD)
audio PIDy: 2003 (AAC, česky), 2004 (AAC, anglicky), 2005 (AAC, maďarsky)
CA systémy: Nagra MA (CAID 1882 a 1886) a Conax (CAID 0B1C)

redakce





Reklama




Vybrané články