Quantcast

Canal+ uvede nový přijímač i pro Skylink

| Tisk

Švýcarská firma iWedia informovala, že chystá nový software pro CANAL+ International, který bude určen pro řadu trhů, včetně českého a slovenského, na kterém poskytuje služby M7 Group prostřednictvím platformy Skylink.

Mezinárodní byznysová jednotka skupiny CANAL+ poskytuje služby placené televize ve více než 40 zemích v Africe a také v Polsku, Vietnamu, Myanmaru a závislých francouzských územích. Prostřednictvím společnosti M7 Group (Canal+ Luxembourg) provozuje placenou televizi také v České republice, na Slovensku, v Maďarsku, Rumunsku, Německu, Rakousku, Nizozemí a Belgii.

Spolupráce Canal+ s iWedia se bude týkat i satelitní platformy Skylink.

"Jedná se o navázání spolupráce s vývojovou firmou, která bude pracovat pro celou skupinu CANAL+, tedy i pro nás," uvedl na dotaz webu parabola.cz Jaromír Glisník, člen představenstva společnosti M7 Group, která platformu Skylink provozuje. K tomu pomůže i nedávno zavedený systém Nagra MA. "Vzhledem k tomu, že se sjednotila platforma podmíněného přístupu (Nagra), je možno efektivně vyvíjet software pro přijímače," dodává.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Diváci u televizní obrazovky. Ilustrační foto (foto: M7)

CANAL+ upevňuje svůj dynamický růst v řadě teritorií s podporou "dodavatele nových přijímačů". Jméno jejich výrobce ale nebylo zveřejněno - není známo, zda jde o firmu, která již spolupracuje s CANAL+ v dodávání přijímačů nebo jde o zcela nového partnera. Například polská pobočka společnosti CANAL+ má nebo měla ve své nabídce přijímače takových značek jako ADB, Pace (značka přebvzatá společností Arris), SmarDTV, Skyworth, Sagemcom a Technicolor. Je možné, že to bude jedna z těchto společností, která se postará o dodávku identických přístrojů v rámci celé skupiny CANAL+, dalších přístrojů, se společným softwarem od iWedia.

Společnost iWedia se sídlem v Lausanne je dodavatelem komponentů a softwarových řešení pro televizní zařízení pro provozovatele služeb a výrobce spotřební elektroniky.

iWedia uvedla, že společnost CANAL+ International se nedávno rozhodla zapojit dodavatele nových set-top boxů, aby měla plně pod kontrolou dodavatelský řetězec. Pro provozovatele z toho vyplývá řada výzev, včetně nutnosti poskytovat stejnou kvalitu služeb na obou dekódovacích platformách - starší i nové; na velkém počtu území, která vyžadují individuální úpravy z hlediska jazyka, bezpečnosti, připojení a dalších prvků.



Jerome Trift, technický ředitel společnosti CANAL+ International, řekl: „Bylo jasné, že tento projekt, i když je nezbytný, výrazně zkomplikuje naše stávající softwarové řešení, a potřebovali jsme spolehlivého partnera, který by nám pomohl. Díky rozsáhlým zkušenostem společnosti iWedia s integrací softwaru na trhu jsme byli přesvědčeni, že s námi mohou spolupracovat na řešení jakýchkoli problémů a zajistit hladké spuštění naší rozšířené služby a také zajistit nepřetržitou údržbu softwaru napříč oběma STB v následujících letech.“

Hans-Jürgen Desor, generální ředitel společnosti iWedia, řekl: „Práce společnosti iWedia na tomto projektu byla jistě složitá, v neposlední řadě kvůli různorodým potřebám mnoha teritorií, které je třeba vzít v úvahu, ale jsme nesmírně hrdí na práci, kterou jsme odvedli a nadále děláme, abychom společnosti CANAL+ International umožnili podporovat její diváky po celém světě. CANAL+ International výrazně investuje do svých různorodých území s místním obsahem, který podporuje místní kultury a cenově dostupnými balíčky služeb dostupných ve finančně znevýhodněných regionech. Její zákazníci budou i nadále dostávat vysoce kvalitní a spolehlivé služby, bez ohledu na to, který STB si vyberou.“

Nový hardware bude dostupný v afrických zemích začátkem roku 2022. Postupně se objeví i na dalších trzích.

zdroje: iWedia, satkurier.pl

redakce





Reklama




Vybrané články