Quantcast

Nový SW pro Humax PVR-8000

| Tisk

Humax PVR-800011.června 2003 jsme Vám na našich stránkách krátce představili první hard diskový model populárního korejského výrobce Humax - model s označením PVR-8000.
První stručnou recenzi na PVR-8000 jsme zveřejnili prakticky ihned po uvedení přístroje na trh. Výrobce v těchto dnech uvolnil slibovaný nový sw pro uvedený model. Sw opravuje některé chyby, zejména nevyřešenou komunikaci s PC přes USB.

UPDATE FIRMWARE
Nový firmware můžeme do receiveru 'natáhnout' klasicky soubory staženými z webovských stránek Humax. Vhodné jsou i stránky www.humax.cz, kde naleznete několik informací v češtině, stahovat sw je možné i z webu výrobce www.humaxdigital.com, kde je ovšem nutné se zaregistrovat. K update softu je zapotřebí aktuální HDF soubor, formula pro model PVR-8000 a null modem kabel.

Aktualizace firmware se dá provést i pohodlněji. Parabolickou anténu nasměrujeme na družici Astra 19.2E. Pokud jsme nezměnili informace o transpondéru, kde jsou nová update, měl by se při startu přístroj sám dotazovat, zda chceme aktualizovat firmware v set top boxu. Pokud nový firmware v boxu není a hláška se nezobrazuje, je potřeba správně nastavit informace o transpondéru: kmitočet 12,669 GHz, polarizace vertikální, SR 22000, FEC 5/6.

Je třeba podotknout, že natažení firmware trvá zhruba 3 minuty, takže je vhodné provést aktualizaci v okamžiku, kdy se neočekává výpadek elektřiny (toto platí i v případě update firmware soubory z netu přes PC).

NOVINKY FIRMWARE
Po upgrade softu přijímač požaduje reboot. Po nezbytném znovunastavení aktuálního data potěší naše uživatele především české menu, které je jednou z hodnotných novinek. České menu, podobně jako v případě ostatních modelů, obsahuje drobné chybičky - hlavně absence písmen 'ž' a 'š'.



Nový firmware především 'oživuje' port USB. Je třeba upozornit, že kabel dodávaný k přístroji je poměrně krátký, takže bude v mnoha případech nutné si pořídit delší. Po zveřejnění nového sw 4.7. těsně před vydáním tohoto článku 5.7. jsme bohužel neměli možnost podrobně vyzkoušet PVR funkce a komunikaci s PC (náš přídavný zkušební HDD vadný). Uvítáme zkušenosti současných majitelů tohoto modelu.

Další, na první pohled viditelnou změnou softu, je nová položka v hlavní nabídce - MENU 'MP3'. V přijímači PVR-8000 můžeme přehrávat populární soubory MP3. Soft je nyní s podporou Windows 2000 a Windows XP. Samotný přehrávač je v angličtině, němčině, francouzštině, italštině, portugalštině, ruštině a španělštině.

Z dalších změn už jen krátce: přijímač má lepší podporu pro vyhledávání NVOD kanálů. Bez problémů nalezne programy paketu Premiere (kmit. 11720/H) i paketu Canal Satellite Numerique - kanály Kiosque (kmit. 12129/V).

Pro přenos firmware a programových nastavení (tzv. settingů) najdete na stránkách Humax i speciální verzi editoru Formula určenou výhradně pro model PVR-8000.

Parabola.cz





Reklama




Vybrané články