Quantcast

Majitel Skylinku si chce nechat WTA jen pro sebe

| Tisk

Rozšíření sportovní nabídky ohlásil provozovatel česko-slovenské satelitní a internetové platformy Skylink, společnost M7 Group, vlastněná skupinou CANAL+. Nově bude divákům nabízet přenosy z tenisových turnajů WTA. A exkluzivně.

Již v době spuštění svého prvního sportovního programu CANAL+ Sport, v srpnu loňského roku, se společnost netajila tím, že by ráda rozšířila svůj značkový produkt o další sportovní obsah, jakmile se objeví možnost získání vysílacích práv. V daný moment žádná další významná sportovní práva nebyla k dispozici.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Skylink v domácnosti (foto: M7 Group)

Situace se změnila letos. Nejprve proběhl tendr na vysílací práva na nejvyšší českou hokejovou ligu, později i na fotbalovou. O práva na český hokej a fotbal měla skupina CANAL+ zájem. Nicméně hodnota práv pro vysílatele nebyla tak velká - veškeré přenosy si musí vítěz tendru vyrobit sám a navíc je musí poskytnout sázkové společnosti. Proto se CANAL+ rozhodl těchto tendrů neúčastnit a zaměřil se na další atraktivní sportovní obsah pro český a slovenský trh - tenis.

CANAL+ získal včera oznámenou akvizicí práva na přímé přenosy z turnajů WTA 1000 a WTA 500, vybraných turnajů WTA 250, a navíc také WTA Finals neboli populárního Turnaje mistryň.

O vysílací práva na okruh WTA jsme velmi stáli, a to z několika důvodů. Jedním je popularita tenisu v České republice a na Slovensku obecně a dalším až neskutečná úspěšnost českých hráček v posledních letech. Turnaje se navíc hrají prakticky po celý rok a v televizi je sleduje vysoké procento diváků, mezi nimiž je ve srovnání s většinou ostatních sportů mnohem vyšší podíl žen, vysvětlil Ladislav Řeháček, VP společnosti CANAL+ Luxembourg pro Českou republiku a Slovensko.

Tím Ladislav Řeháček přiblížil i strategii společnosti - byl zájem získat práva na sport, který vhodně doplní přenosy z anglické fotbalové Premier League a sport je dostupný (pokud možno) po celý rok. Tenisová práva proto byla jasná volba.


obrázek

▲ Obr č. 2 - Vaše satelitní televize Skylink. Ilustrační foto (foto: M7 Group)

Co ale doposud nebylo zcela jasné, jak zobchoduje získaná vysílací práva CANAL+ na českém a slovenském trhu. Přenosy z tenisových turnajů WTA nebudou na stávajících programech CANAL+, tudíž nebudou automaticky dostupné u jiných operátorů.



"Naše kanály s WTA nebudou automatickou součástí nabídky jiných operátorů," uvedl na dotaz našeho webu parabola.cz Jaromír Glisník, člen představenstva společnosti M7 Group, člena skupiny CANAL+, provozující platformu Skylink.

Vše směřuje k tomu, že přenosy z tenisových turnajů WTA budou exkluzivně dostupné jen zákazníkům satelitní a internetové platformy Skylink a streamovací platformy CANAL+.

"S jinými operátory o zařazení našich kanálů s WTA nejednáme," popsal webu parabola.cz Jaromír Glisník.

Změna vlastníka práv na turnaje WTA v Česku a na Slovensku nejsou z dnešního pohledu pro diváka zásadní překážkou. V případě, že diváci nemohou (či případně nechtějí) využívat satelitní televizi, mohou si předplatit Skylink Live TV (televizní službu přes internet), případně streamovací platformu CANAL+, která nabízí přístup k bohaté videotéce operátora a k lineárním programům CANAL+.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články